Policija zaplijenila 54,4 kg marihuane u Ulcinju

Autor:

Granična policija iz Ulcinja otkrila je krijumčarenje 54,4 kilograma marihuane iz Republike Albanije u Crnu Goru, preko rijeke Bojana, i lišili slobode N.P. (30) iz Podgorice

Policija zaplijenila 54,4 kg marihuane u Ulcinju Foto: Uprava policije

On je, kako se sumnja, nabavio i prevozio marihuanu radi daljeg stavljanja u promet.

Službenici ulcinjska policije su juče, u mjestu Sutjel – Opština Ulcinj kontrolisali  kombi „Opel Movano“ kojim je upravljao N.P.

"Pregledom unutrašnjosti kombija pronađene su i oduzete dvije veće torbe u kojima se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine 54,4 kilograma. Provjerom preko Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj utvrđeno je da registarske oznake na ovom vozilu pripadaju drugom vozilu. N.P. je potom lišen slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

 Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a  kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena marihuana prokrijumčarena iz Albanije u Crnu Goru, te da je N.P. ovu drogu nabavio u namjeri da je stavi u promet.

 N.P. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave. Pronađena droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Sve vijesti