Ugao koji niste vidjeli na TV: Bila je ruka Ljorentea!

Autor:

Postavlja se pitanje zbog čega Džunejt Čakir nije imao uvid u ovaj ugao kamere koji signalizira da je Fernando Ljorente ipak loptu zakačio rukom, a ne da ga je prvo pogodila u kuk...

Ugao koji niste vidjeli na TV: Bila je ruka Ljorentea! Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

"Iz jednog ugla je gol Fernanda Ljorentea postignut rukom, a možda iz sudijinog nije".

Ovako je, bez ikakve drame, Pep Gvardiola govorio o spornoj sudijskoj odluci koja je označila eliminaciju njegovog tima iz Lige šampiona, naglasivši pritom i da podržava VAR tehnologiju, kao i da se ne buni zbog dosuđenog ofsajda kada je Siti poveo 5:3 u 93. minutu.


Svestan je da je Bernardo Silva imao nameru da odigra za Kuna Aguera koji je bio "iza" odbrane Totenhema i već je zaboravio na to okrenuvši se osvajanju titule u Premijer lige, ali navijači ne mogu tako lako...

Posebno gol Fernanda Ljorentea!

Ključni momenat meča odigrao se u 73. minutu posle kornera koji je izveo Kiran Tripijer, a Fernando Ljorente dobio skok duel i loptu prosledio u mrežu Edersona koji se odmah pobunio kod sudije Džunejta Čakira navodeći da je Španac igrao rukom.

SITI - TOTENHEM: IGRAĆE SE FUDBAL, OVO SE PONOVITI NEĆE!

Dobio je arbitar signal iz VAR sobe da je situacija sporna, odlučio je sam da pogleda usporeni snimak, a iz dva ugla koja je posmatrao - činilo se da je Ljorente igrao kukom.

Ipak, pošto su utakmice Lige šampiona pokrivene sa oko 30 kamera, pojavio se i snimak koji Džunejtu Čakiru iz nekog razloga nije prikazan na monitoru, a koji pokazuje sasvim suprotno - da Fernando Ljorente JESTE rukom dao gol!Prvo ga je lopta pogodila u lakat, potom u kuk (butinu) i prevarila Edersona.

Postavlja se pitanje da li bi Džunejt Čakir pokazao na centar i da je video ovaj ugao kod koga Fernanda Ljorentea ili bi poništio pogodak koji bi u tom trenutku i dalje značio prolaz za Mančester siti...

Sve u svemu, VAR tehnologija se pokazala kao korisna u Ligi šampiona do sada, ali kao da se ne koriste sve blagodeti koje ima, možda i zbog žurbe da se brže donese odluka.

PEP GVARDIOLA: MOGLO JE DA BUDE SKROZ DRUGAČIJE
Tako je Čakiru iz VAR sobe stigao "signal" za samo dva ugla koja nisu dovoljno precizna...

Pogledajte "hajlajtse" sa meča odigranog na "Etihadu" kakav se dugo neće ponoviti.

Izvor: MONDO/Arenasport

Sve vijesti