Policajci tvrde da Čaka nije udaren na stadionu

Autor:

Završeno saslušanje oštećenih i svjedoka u krivičnom postupku koji je pokrenut protiv vođe navijača “varvara” Aleksandra Čake Ivanovića.

0
A- A A+
Tuča Varvara i policije Foto: MONDO Tuča Varvara i policije

  Dvojicu pripadnika nikšićkog Centra bezbjednosti prema riječima advokata Srđan Lješkovića, branioca Čake Ivanovića, dali su na saslušanju izjave koje idu u prilog njihovim oštećenim kolegama, piše Dan.

Lješković je podgoričkom dnevniku rekao da je razumnjivo ali da ima dosta nelogičnosti.

On je naveo da su obojica nikšićkih policajaca negirala da je Ivanović udarac u glavu dobio na stadionu, dok je on i pred unutrašnjom kontrolom i istražnim sudijom rekao da je upravo prvi udarac dobio na atletskoj stazi.


Tada je, kako je i meni rekao, pokušao da zaštiti dvojicu maloljetnih navijača Budućnosti koji su od policije dobili udarce po zadnjim ložama i po gornjem dijelu leđa”, rekao je Lješković nakon saslušanja za Dan.

Saslušani policajci su tužiocu kazali da su postupali po zakonu, a ne po naredbi nadređenog što on takođe ocjenjuje kao nelogično.

Sukob “Varvara” i policije desio se nakon nedavne fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću.

Tom prilikom povrijeđeno je nekoliko policajaca, kao i više navijača Budućnosti, među njima i Ivanović, kojem je zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice određen pritvor do 30 dana, podsjeća Dan.

Sve vijesti