Novak prošao "pakao" do srećnog kraja!

Autor:

Kakvo mučenje Đokovića sa iskusnim Kolšrajberom...

Novak prošao "pakao" do srećnog kraja! Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill

Najbolji teniser svijeta nekako je izbjegao drugi uzastopni poraz od njemačkog veterana i plasirao se u treće kolo turnira "Masters 1000" serije u Monte Karlu!

Novak Đoković - Filip Kolšrajber 6:3, 4:6, 6:4, posle više od dva i po sata igre pod tamnim oblacima zapadnog Mediterana.

Uskoro opširnije...

Nakon što je riješio u svoju korist prvi set, u kome takođe nije blistao, očekivalo se da Novak u nastavku zaigra rasterećenije i privede posao kraju, ali desilo se potpuno suprotno.

Počev od rezultata 1:2 u drugom setu, izgubio je četiri gema zaredom na svoj servis! Tri puta je odmah pravio "ribrejk" i dolazio u poziciju da izjednači, ali je napravio mnoštvo neiznuđenih grešaka i uvek dozvoljavao nemačkom teniseru da se ponovo "odlepi".

Nakon greške posle koje je Kolšrajber poveo 2:4, Novak je tri puta tresnuo reketom o podlogu i bukvalno ga uništio. Činilo se da će mu to pražnjenje pomoći da napravi preokret, jer je "brejknuo" Nemca i smanjio na 3:4, međutim, već u sljedećem gemu je ponovo poklekao, iako je imao ogromnih 40:0!

Novak Đoković Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill

U prvom setu je Kolšrajber dobrim dijelom bio i bolji, ali je Đoković došao do 6:3 sa tri uzastopno osvojena gema.

Imao je dosta problema sa servisom, Kolšrajber je jedno vrijeme imao više "vinera" i manje napravljenih grešaka, što je donekle i razumljivo, zbog činjenice da mu je ovo prvi meč na zemlji, ne računajući nastup u dublu sa bratom Markom dan ranije.

Odbranio je dvije velike brejk šanse za Kolšrajbera u petom gemu prvog seta kada je Nemac imao konce u svojim rukama, ali je Novak bio stabilan i iskoristio njegove greške.

U najdužem gemu prvog seta, sedmom po redu, takođe je bio suočen sa dvije brejk šanse pri rezultatu 15:40, međutim možda je i ovo bio dobar test za njega da "izvuče" maksimum i sebe i lošu situaciju na terenu pretvori u odličnu.

Đoković i Kolšrajber su se sastali pre samo mjesec dana u Indijan Velsu kada je Njemac slavio rezultatom 2:0 (6:4, 6:4), a sada Novak stremi ka revanšu i plasmanu u treće kolo.

Pobjednik ovog meča čekaće boljeg iz duela Argentinca Dijega Švarcmana (24. na svetu) i Tejlora Frica (65), koji se sastaju u srijedu.

Sve vijesti