Šta rade ruski avioni u Venecueli?

Autor:

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, odbio je danas da prokomentariše medijske izveštaje o tome da su u Venecuelu doletela dva ruska aviona sa vojnicima i opremom.

0
A- A A+
venecuela, posle sukoba Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano"Treba da postavite ovo pitanje Ministarstvu odbrane", rekao je Peskov novinarima, preneo je TASS.

Dnevnik "Komersio" ranije je objavio da su avioni Antonov An-124 i Iljušin Il-62 sa ruskim vojnicima i 35 tona opreme stigli u glavni grad Venecuele Karakas 23. marta.

KRIZA U VENECUELI: Zašto, kako, ko? (FOTO)


Asošieted pres je sa svoje strane citirao neimenovanog venecuelanskog zvaničnika koji je rekao da su dva ruska aviona "stigla u Karakas tokom vikenda kao deo tekuće vojne saradnje dva saveznika".

Ruski vojni zvaničnici su u poseti kako bi razgovarali o održavanju opreme, obuci i strategiji, rekao je venecuelanski zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan.

Karakas dao 72 sata: Ameri, marš napolje!

U Venecueli je u jeku kriza pošto se Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika Venecuele, do novih izbora.

Njega su priznale SAD i druge zapadne zemlje, dok Kina i Rusija priznaju Nikolasa Madura, koji je ponovo izabran na čelo zemlje na izborima u maju 2018. godine.

Opozicija optužuje Madura da nije na legitiman način odneo pobedu na tim izborima.

Primorani da piju otpadnu vodu

Tagovi:
Sve vijesti