I Bel stiže u Budućnost, vjerovatno i Kol!

Autor:

Šampion ABA lige izgubio je večeras od Fenerbahčea u Morači ali za navijače "plavih" ipak ima dobrih vijesti!

I Bel stiže u Budućnost, vjerovatno i Kol! Foto: MONDO/Filip Filipović

Šampion ABA lige angažovao je asa Mege, Gogu Bitadzea, uoči početka utakmice sa Fenerbahčeom u "Morači", u kojoj ekipa trenera Aleksandra Džikića nije uspela da prekine seriju neuspjeha na dva fronta, da bi tokom samog susreta iz Italije stigla vijest o dolasku još dvojice novih igrača u redove "plavih"!

Italinanski portal posvećen košarci, Sportando, objavio je ovog četvrtka uveče da su čelnici Budućnosti postigli dogovor sa Džejmsom Belom (26), krilnim košarkašem koji je počeo sezonu u Cedeviti, kao i da su blizu transfera Norisa Kola (30) iz Avelina."Sportando" navodi da će poslednju riječ o transferu dvostrukog NBA šampiona, Kola, u redove Budućnosti imati vlasnik Avelina, Đanandrea De Ćezare, čiji se klub nalazi u finansijskim problemima i koji je zbog toga obavijestio grupu najplaćenijih igrača da će morati da pristanu na revizije, a to se Amerikancima u timu nije dopalo.Bel je prije neuspješnog pokušaja u Cedeviti mosio dres Darušafake prošle, a Hapoel Holona pretprošle sezone. Igrao je i za Nansi i za Kremonu, dok je Kol kao košarkaš Majami Hita od 2011. do 2015. godine učestvovao u osvajanju dve šampionske titule kao podrška "Big 3" zvezdama, Lebronu Džejmsu, Dvejnu Vejdu i Krisu Bošu.

Potom je kratko nastupao za Nju Orleans Pelikanse, igrao u Kini za Šandong, na leto 2017. pokušao da se vrati u NBA borbom za mjesto u timu Oklahoma Siti Tandera, kada se javio Makabi i ponudio mu mjesto u timu za sezonu 2017/18 što je on i prihvatio.

U avgustu je potpisao za ambiciozni Avelino, ali bi mimo planova i očekivanja sezonu mogao da završi u prijestonici Crne Gore.

Tagovi:
Sve vijesti