Tvrdi da se dječak isjekao na staklu

Autor:

Srpska državljanka M. P. (40) iz Bele Palanke negirala da je sina izbola nožem i ispričala da se povrijedio na staklu.

0
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Ilustracija

  M.P. se tereti za pokušaj ubistva sedmogodišnjeg sina i danas će biti privedena sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, koji će se izjasniti o pritvoru.

Prema saznanjima Pobjede ona je juče negirala da je sina izbola nožem tvrdeći ljekarima da se povrijedio na staklu.

Dječak je primljen u Institut za bolesti djece u Podgorici, operisan je i stabilno je, navodi podgorički dnevnik.

Branilac M.P. po službenoj dužnosti, objasnio je da je njegova štićevnica strana državljanka zbog čega  joj je zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje obaviješteni su od Hitna pomoći da je primljen sedmogodišnji dječak sa povredama na tijelu koje su nastale najvjerovatnije usljed dejstva oštrog predmeta.

Dječak je u Hitnu medicinsku pomoć na Cetinju primljen sa četiri ubodne rane i to na vratu, grudima i dvije u butini, piše Pobjeda.

List dodaje da je majka ljekarima ispričala da se dijete povrijedilo na staklu ali oni nijesu povjerovali u njenu priču već su zbog sumnje da je riječ o porodičnom nasilju o svemu obavijestili policiju.

U kući je pronađen nož, na kojem je bilo tragova krvi i za koji se sumnja da je korišćen u krivičnom djelu.

Pobjeda piše da se redakciji ovog lista obratila se mještanka koja je tvrdila da je o nasilju nad djetetom bila upoznata direktorica škole, ali ona nije željela da komentariše te navode.

Direktor Centra za socijalni rad na Cetinju Dejan Milošević rekao je listu da nasilje u porodici M. P. nije prijavljivano.

Saznanja da je M. P. tvrdila da nije povrijedila sina prenio je i "Dan". Ovaj list navodi da je osumnjičena pred tužiocem Majom Jovićević tvrdila da ti navodi nijesu tačni i da se dječak sam povrijedio.

List navodi da je M.P. rekla da je vidjela da je krvav i da ima rane koje su najvjerovatnije od stakla, kategorično odbacujući krivicu i optužbe da je ona sedmogodišnjaku nanijela povrede.Sve vijesti