U šest gradova zaplijenili oružje i municiju

Autor:

Službenici policije pronašli su i oduzeli veću količinu oružja i municije u ilegalnom posjedu u šest crnogorskih gradova.

U šest gradova zaplijenili oružje i municiju Foto: Uprava policije

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti (CB) Berane su, postupajući po naredbi sudije za istragu, pretresli kuću koju koristi M.Đ. (38) iz tog grada.

Pretresom su policijski službenici pronašli i oduzeli lovačku pušku bokericu, pištolj TT Crvena Zastava M57, tri okvira od pištolja CZ M57, 26 metaka različitog kalibra i 46 patrona za lovačku pušku“, navodi se u saopštenju.

O događaju je, kako se dodaje, obaviješten nadležni tužilac.

Iz policije su kazali da su službenici pretresli i kuću koju koristi V.Š. (36) iz Berana i pronašli i oduzeli lovačku pušku jednocijevku, pušku M48 i pet komada municije.

O događaju je, navodi se, obavješten nadležni tužilac koji je naložio da se protiv V.Š. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materije.

oružje Foto: Uprava policijeSaopšteno je da su službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Kolašin pretresli kuću i druge prostorija koje koristi N.M. (49) iz tog grada I oduzeli pušku u ilegalnom posjedu.

Kako su rekli iz policije, službenici OB Cetinje pretresom stana i drugih prostorija koje koristi V.P. (54) oduzeli su 65 komada pištoljske municije i devet komada puščane municije.

Navodi se da su službenici CB Herceg Novi i OB Kotor pretresima pronašli i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom posjedu i tom prilikom procesuirali pet osumnjičenih osoba.

Na području Herceg Novog policija je u dva pretresa pronašla i oduzela pištolj marke Zastava, 115 komada municije i pištolj marke Beretta model 84-F u ilegalnom posjedu“, precizorali su iz policije.

Kako su kazali, protiv M.R. (70) i Đ.Ž. (23) iz Herceg Novog nadležnom tužiocu podnijete su krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Kotorska polcija pretresima na više lokacija pronašla je i oduzela pušku marke TOZ, pušku nepoznatog kalibra, pušku marke M-48, i ukupno 505 komada municije različitog kalibra“, naveli su iz policije.

O događaju je obaviješten tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je, kako je saopšteno, naložio da se protiv S.B. (51), N.B. (49) i N.B. (57) iz Kotora, podnesu krivične prijave sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U odnosu na M.B. (48) iz Kotora tužilac će se naknado izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela“, dodaje se u saopštenju.

oružje Foto: Uprava policijePronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz policije su kazali da su službenici OB Ulcinj su u saradnji sa službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti (OGB), uz angažovanje službenog psa za otkrivanje eksploziva i eksplozivnih materija, pretresli stan i druge prostorija koje koristi R.Dž. (69) iz Bara.

„Policija je pronašla i oduzela pištolj marke Češka Zbrojevka MS 75 i 207 komada pištoljske municije i Luger u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Ulcinju“, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti