Radović: Nisam mogao sa Gojkovićem!

Autor:

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostala bez važnog igrača. Aleksandar Radović potvrdio: "Donio sam odluku, nije ishitrena. Nijesam se razumio sa selektorom Gojkovićem".

Radović: Nisam mogao sa Gojkovićem! Foto: MN Press

Aleksandar Radović više neće igrati za reprezentaciju Crne Gore!

Iskusni vaterpolista potvrdio je riječi selektora Vladimira Gojkovića da se povlači iz nacionalnog tima, tako da mu je evropski šampionat u Barseloni, minulog ljeta, bio posljednji u kapici sa državnim grbom.

Zašto je tako odlučio?

U izjavi za podgoričku "Pobjedu", Radović je naglasio da odluku nije donio ishitreno i da sve to traje "još od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru do danas!".

Možda odluka nije bila očekivana, ali je tako. Odlučio sam da se povučem poslije Evropskog prvenstva. Nije bila ishitrena, donio sam je zbog velikih nesuglasica sa selektorom Vladimirom Gojkovićem. Pokušao sam da ih riješim nakon jednog, dva sastanka i telefonskih razgovora sa njim, ali nijesam uspio. To je to", kazao je 31-godišnji Radović.

Radović naglašava da je za njega oduvijek postojala samo jedna reprezentacija i samo jedna kapica, otkrivši da je bilo pokušaja u prošlosti da ga "vrbuju" za drugu reprezentaciju (ali nije rekao koju".

"Imao sam ponuda i kad sam bio mlađi i prije nekoliko godina, ali to nije bilo bitno. Možda će u ovoj priči najviše biti javnost razočarana, ali ja uopšte ne želim da iznosim javno neke stvari. Nijesam takav čovjek, sve što je bilo ostaće u krugu reprezetacije, Saveza koji daje imao neku želju ili namjeru, do sada bi me kontaktirao. Ako budu imali potrebu da čuju moje mišljenje, spreman sam da kažem, ali iz poštovanja prema saigračima, reprezentaciji i Crnoj Gori, ne želim da neke stvari iznosim u javnost”, rekao je Radović, koji je svojevremeno sa Partizanom osvojio titulu prvaka Evrope 2011. godine u Rimu.

Bio je učesnik i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, a sada kaže da sve ovo, ovaj nesporazum sa Gojkovićem, zaporavo datiraju još od tada. Ali, neće igrati u Tokiju...

"Moja najveća želja je bila da igram na Olimpijskim igrama, što bi bio moj treći nastup sa reprezentacijom na najvećoj sportskoj smotri. Možete zamisliti koje bi to bilo ostvarenje sna. Ali, eto, nijesam uspio. I još jedna stvar, jako bitna - apsolutno nikad mi pripreme nijesu teško padale i mislim da sam dokazao mnogo puta, što se ovog i ostalih djelova tiče, da sam veliki profesionalac. Ograđujem se, ako su ove riječi bile upućene meni. Ponavljam, ako su bile meni upućene".

Aleksandar Radović Foto: MN Press

Ovo znači da Radovića nećemo gledati sa crnogorskom vaterpolo kapicom na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

"Odluku, ponoviću, nijesam ishitreno donio, sve se to dešava poslije Igara u Riju, do sada. Na osnovu svega toga, donio sam odluku. Ponosan je na sve uspjehe koje je postigao sa timom, izdvojio je srebro na EP u Ajnhovenu. Kad sumiram sve, meni je žao što nijesmo mnogo više medalja osvojili jer smo imali jak tim. Dok sam igrao, igrao sam sa mnogo kvalitetnih igrača. Mnogo više medalja je trebalo da osvojimo. Pamtiću, naravno, najbolje srebro iz Holandije, zbog atmosfere i svega. Lijepo sjećanje".

A jedno od najtežih sećanja mu je utakmica za bronzanu medalju protiv Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Crna Gora je vodila, "imala" je Srbiju, pret minuta prije kraja bilo je +3 za "ajkule", ali...

"Teško mi je da pričam (o tome). Pokušavao sam nekoliko puta da gledam utakmicu, ali do kraja nijesam mogao", istakao je Aleksandar Radović.

Sve vijesti