Mandić kod Vučića: Srbija će biti uz svoj narod

Autor:

Srbija će uvijek biti uz svoj narod i njena je obaveza kao matice da pomaže očuvanje nacionalnog identiteta Srba van svojih granica, saopštio je predsjednik te države Aleksandar Vučić.

0
A- A A+
vučić, vucuc, aleksandar vučić Foto: Mondo/Stefan StojanovićOn je danas sa predsjednikom Nove srpske demokratije (NSD) Andrijom Mandićem razgovarao o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i načinima za njegovo unapređenje.

Vučić je, kako je saopšteno iz NSD, naveo da će Srbija pomagati očuvanje nacionalnog identiteta Srba u skladu sa sopstvenim mogućnostima i uz poštovanje Crne Gore i njenih zakona.Mandić je rekao da je težak položaja Srba u Crnoj Gori i da je neophodna solidarnost svih sunarodnika kako bi se zaustavila diskriminacija i očuvao nacionalni identitet.

On je ukazao na važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se crnogorski narod suočava i predložio konkretne mjere za koje je uvjeren da mogu biti djelotvorne.

"Sagovornici su se saglasili da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost dvije zemlje i stabilnost regiona", navodi se u saopštenju.

Sve vijesti