Izrešetani Srbi htjeli da ubiju Bjelopoljca?

Autor:

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su državljani Srbije Ž.P. i Lj. L. ilegalno ušli u Crnu Goru sa namjerom da ubiju Bjelopoljca E. Ć., saopšteno je iz Uprave policije.

1
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Gordana Bojanić Ilustracija

Brzom reakcijom policije rasvijetljen je događaj od sinoć u kojem je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena.

"Nakon konsultacija sa tužiocem, E.Ć. (32) iz Bijelog Polja je lišen slobode, zbog sumnje da je, na štetu Ž.P. i Lj.L, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju", saopšteno j eiz Uprave policije.

E.Ć. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Dosadašnje policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, i Lj.L. (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije, ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga liše života.

Sinoć oko 23,30 časova, u blizini kuće E.Ć, došlo je do, naime, kako se sumnja, upotrebe vatrenog oružja između Ž.P. i Lj.L. sa jedne i E.Ć. sa druge strane u kojoj je E.Ć. lišio života Ž.P. i zadao povredu Lj.L. dok je E.Ć. takođe zadobio povredu.

" Lj.L. je zadobio povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena i nalazi se na bolničkom liječenju, a prema informacijama koje posjedujemo nije životno ugrože", saopšteno je iz policije.

Povredu – prostrijelnu ranu nadlaktice zadobio je i E.Ć. i njemu je pružena medicinska pomoć nakon koje je priveden u CB Bijelo Polje.

"Na licu mjesta je, podsjećamo, izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem. Slijede dalje policijsko – tužilačke mjere radnje u ovom predmetu", zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti