"Morača" će biti spremna za start Evrolige FOTO

Autor:

Podgorica i Košarkaški klub Budućnost Voli spremno će dočekati 11. oktobar i start Evrolige, kazao je novi gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković. Pogledajte kako teku radovi u Morači.

"Morača" će biti spremna za start Evrolige FOTO Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Vuković je, u pratnji predsjednika Budućnost Volija Dragana Bokana, obišao Sportski centar Morača i upoznao se sa radovima na rekonstrukciji tog objekta. On je kazao da nije slučajno što je prvi događaj u organizaciji nove gradske uprave vezan za istorijski uspjeh KK Budućnost Voli.

"Taj uspjeh služi nam na ponos, a sa druge veliku obavezu za kompaniju za menadžment i Glavni grad. Nemam dilemu da će Podgorica 11. oktobar i start Evrolige dočekati spremna. To će biti na ponos ne samo za klub već i za grad i državu Crnu Goru", kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima, saradnja Podgorice i Volija primjer je kako grad i društveno odgovorna kompanija treba da sarađuju.

"To je putokaz koji bi trebali da slijede i druge kompanije. U nama će imati kredibilnog partnera i kvalitetan za servis njihovih potreba", rekao je Vuković.

Bokan je kazao da je izgradnja galerije završena i da će radovi na njoj, računajući postavljanje ograde, biti okončani do 15. avgusta, kada je planirano sređivanje parketa.

"U toku je sređivanje svlačionica, pres sale i VIP salona. Praktično je završeno postavljanje rasvjete. To je najsavremenija Filipsova rasvjeta, bijeli halogen koji je neophodan za HD rezoluciju", kazao je Bokan.On je kazao da je po najnovijim statistikama u prošloj sezoni 92 miliona ljudi pratilo utakmice Evrolige.

"Mi smo među 16 naboljih, među 12 gradova i devet država Evrope u kojima će biti igrane utakmice Evrolige. To moramo dobro iskoristiti. Pokušaćemo da obezbijedimo kontiuitet osvajanja ABA lige igranja Evrolige. Za 28. avgust planiran je početak prodaje ulaznica, a već sada je veliko interesovaje", kazao je Bokan.

Centar Filip Barović kazao je da je naredna sezona veliki izazov za sve u klubu.

"Došli su četiri nova igrača, ali je podjednako važno i što su svi domaći igrači od prošle sezone ostali. Čekamo da upoznamo nove saigrače. Za 15. avgust planirano je okupljanje, a dva dana kasnije putujemo za Kolašin na pripreme. Konkurenti se pojačavaju, čeka nas nikada jača ABA liga. Naša prednost je što smo zadržali trenera i domaće igraće, dok će konkurenti morati da se uigravaju. To su izazovi, spremni smo da se takmičimo", rekao je Barović.

On je istakao da je odrađen veliki posao oko rekonstrukcije dvorane i da vjeruje da će u svakom meču biti ispuNjena do posljednjeg mjesta. Krilo šampionskog tima Danilo Nikolić kazao je da je iznenađen brzinom kojom napreduju radovi.

"Dobili smo još mjesta za navijače što će popraviti atmosferu. Konkurenti se pojačavaju. Biće teško u ulozi branioca titule. Sve je to novo za nas, kao i Evroliga", kazao je Nikolić.

Sve vijesti