Sud odlučio: Medojević neće ići u zatvor

Autor:

Viši sud u Podgorici odbio je predlog specijalne tužiteljke Stojanke Radović da se poslaniku DF Nebojši Medojeviću odredi kazna zatvora do dva mjeseca, prenosi Standard.

0
A- A A+
Nebojša Medojević Foto: MONDO/Gordana Bojanić

 Tužiteljka je tražila kaznu zatvorom zbog odbijana da svjedoči o oputužbama na račun specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Medojević je tokom skupštinslog zasjedanja optužio Katnića da ima veze sa farmaceutskom mafijom.

"Šef najavećeg švercerskog klana u Crnoj Gori je Zoran Lazović, pobratim Glavnog tužioca Milivoja Katnića. Šef farmaceutske mafije u Crnoj Gori je Brano Martinović, kum Glavnog tužioca Milivoja Katnića. Samo sam ja predmet krivičnog progona zbog govora u Parlamentu. Specijalni tužilac Katnić podnio je novu prijavu protiv mene zbog izjave u Parlamentu, oko njegovih veza sa firmom Glosarij, vlasništvo njegovog kuma Brana Martinovića, koja ima monopol na tržištu ljekova i medicinske opreme. Ovo je privatizacija tužilaštva, napisao je Medojević na svim tviter nalogu", napisao je Medojević na svom Tviter nalogu.

DF je ranije najavio da će, ukoliko se zatraži skidanje imuniteta Medojeviću zbog izgovorene riječi u Skupštini, prekinuti svaku konstruktivnost u parlamentu, odbiti da učestvuje u radu bilo kog odbora i najvjerovatnije napustiti parlament i izaći na proteste“, saopštio je Knežević danas u parlamentu

Sve vijesti