Radulović pod istragom zbog ratnih zločina u BiH!

Autor:

Ranko Radulović (58), iz Nikšića, koji se tereti za učešće u planiranju deset likvidacija, pod istragom je bosanskih istražitelja zbog sumnje da je 90-ih godina počinio ratne zločine u Foči!

Radulović pod istragom zbog ratnih zločina u BiH! Foto: MONDO/Gordana Bojanić Ilustracija

Bosansko tužilaštvo dostavilo je informacije kolegama iz Crne Gore o ratnim zločinima, prema kojima je Radulović na teritoriji Bosne i Hercegovine prije 28 godina počinio ratne zločine, piše Pobjeda.

Podgorički dnavnik piše da navodno postoji mogućnost da bosanske vlasti ustupe predmet našim pravosudnim organima.

Riječ je o dokumentima u kojima dvije žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja, navodi Pobjeda. Bosanske vlasti formirale su predmet, i o tome obavijestile crnogorsko tužilaštvo, u kojem je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima.

 Nikšićanin je u ponedjeljak uhapšen sa bratanićem Stefanom Radulovićem (22) i rođakom Lukom Radulovićem (24), te Ratkom Martinovićem (38), Darkom Vickovićem (38), Nikolom Mandićem (20) i državljanima Bosne i Hercegovine Nenadom Luburom (52) i Radojem Preradovićem (54). Oni se terete da su članovi kriminalne organizacije koja je pripremala najteža krivična djela.

Svi su juče saslušani u Specijalnom tužilaštvu i nakon što su dali izjave određeno im je zadržavanje od 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici.

Pobjeda navodi da su svi negirali krivicu kao i da se Radulović prilikom privođenja, kao i prilikom jednog ranijeg privođenja, novinarima poručio “Evo vam viktorija, pobjeda”, pokazujući dva prsta.

Radulović će, osim na ove teške optužbe, morati da objasni da li je jednom mediju u više navrata plasirao dezinformacije o tragičnom događaju koji je zadesio porodicu Bečanović, s ciljem da nanese štetu pojedinim policijskim funkcionerima i službenicima, dovodeći ih u vezu sa nekim navodnim krivičnim djelima, piše Pobjeda. 

List pozivajući se na neimenovane dobro obaviještene izvore iz istrage navodi da su hapšenjem Radulovića i njegovih saradnika Specijalno tužilaštvo i Specijalni policijski tim spriječili djelovanje organizovane kriminalne grupe koja je imala konekcije i van granica Crne Gore.

Operativna saznanja, ali i razmjena informacija sa regionalnim bezbjednosnim službama ukazuju da je grupa dogovorila likvidacije po nalogu šefova škaljarskog klana.

Prema nalazima istrage, mafijaška grupa trebalo je da djeluje u dva pravca - da se likvidiraju pojedini policijski funkcioneri iz Nikšića i Podgorice, kao i da se eliminišu dvije bezbjednosno interesantne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora.

Pozivajući se na nezvanične izvore Pobjeda navodi da je juče u okviru iste akcije uhapšen još jedan član kriminalne grupe Radoš Petrušić.

Sve vijesti