Soraja u "Istoriji Podgorice"

Autor:

Crnogorska starleta Soraja Vučelić završila je u knjizi "Istorija Podgorice" (hronologija događaja do 2017. godine), koju su najbolji podgorički osnovci, dobitnici nagrade "Luča" dobili za svoj odličan uspjeh u školi.

1
A- A A+
soraja Foto: MONDO/Stefan Stojanović

  Soraja se našla u poglavlju "Crna hronika" u kojem se navodi kako joj je 2. novembra 2016. godine zapaljen džip marke Rendž rover u podgoričkom naselju Siti kvart.

Knjigu potpisuje Danilo Burzan a izdata je pod pokroviteljstvom Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Dobro je... eno je, priča o Mundijalu!

Iz Glavnog grada sinoć nijesu bili spremni da govore koliko je adekvatno da se ovakvi događaji nađu u djelu koje bi trebalo biti edukativno, dok je Burzan “Vijestima” kazao da je u knjizi navedeno više od 7.500 datuma i da ne vidi bilo šta sporno što je knjiga sa događajima iz crne hronike poklonjena učenicima.

Na pitanje da li je knjiga sa navedenim sadržajem adekvatna za djecu od 14 godina, Burzan je rekao: “Budi Bog s nama”.

“Sve su to događaji, to je faktografija, to je istorija Podgorice u datumima, a među događajima iz crne hornike ima i mnogo crnjih od onih u kojima se pominje da je zapaljen automobil Soraje Vučelić”, kazao je Burzan.

Jedan od roditelja čije je djete dobilo “Luču”, ljekar Vladimir Dobričanin, na pisao je na Fejsbuku da su djeca bila razočarana poklonom, koji im je podijeljen 12. juna.

“Čelnici Glavnog grada, promašili ste temu, promašili ste poklon, promašili ste godine, pokušali ste da ponizite našu djecu ovim (ne)djelom, ali ove naše male ali velike lučonoše već razmišljaju svojom glavom i već imaju sud o tome šta je dobro a šta nije! Dragi gradski čelnici, ovu lekciju niste naučili, i zato vam mi, roditelji ove djece dajemo nedovoljno 1!” napisao je Dobričanin.

Sve vijesti