Vučić Đukanoviću: Čestitam, zajedno za stabilnost

Autor:

Predsjednik Srbije Aleksаndаr Vučić čestitao je svom kolegi Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima i izrazio nadu da će zajedno raditi na stabilnosti u regionu. Čestiteke i od Dodika i Grabar Kitarović.

0
A- A A+
milo đukanović, konvencija, izbori, morača Foto: Mondo.me/Vanja Rajović

"Nаdаm se dа ćete svojim rаdom doprinijeti dа mir i stаbilnost političkih prilikа u regionu budu oslonаc zа svimа prijeko potrebаn ekonomski nаpredаk", naveo je Vučić u čestitki Đukanoviću. 

Predsjednik Srbije je naveo da su rezultati izbora pokazali da grаđаni Crne Gore imаju povjerenje u Đukanovićevo političko iskustvo i držаvničku vještinu

"U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Srbije i Crne Gore, želim Vаm mnogo uspjehа nа odgovornoj dužnosti", nаveo je Vučić.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, čestitao je Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima, uz želju da Crna Gora nastavi da se razvija kao demokratski prosperitetna zemlja.

Dodik je poželio da Crna Gora, pod Đukanovićevim vođstvom, nastavi da se razvija kao demokratska i ekonomski prosperitetna zemlja, na dobrobit njenih građana.

„Vjerujem da ćemo nastaviti da radimo na unaprijeđenju dobrih odnosa Republike Srpske i Crne Gore i rješavanju pitanja od zajedničkog interesa za naše građane“, poručio je Dodik u čestitki.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović čestitala Đukanoviću pobjedu na izborima i istakla da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku i pomoć Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, kao što je to činila i do njenog stupanja u NATO.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio Hrvatskoj i Grabar Kitarović na afirmaciji Crne Gore i doprinosu za njen prijem u NATO.

On je kazao da očekuje da se saradnja na tom planu nastavi i u procesu evropske integracije, što je od značaja i za regionalnu stabilnost.

U saopštenju se navodi da je obostrano izražena spremnost za unaprjeđenje bilateralne saradnje i za zajednički doprinos rješavanju preostalih pitanja u duhu politike dobrosusjedstva.

„Zajednički je konstatovano da nacionalne manjine imaju posebno mjesto i ulogu u ukupnoj saradnji dvije zemlje“, navodi se u saopštenju.

Milo Đukanović je pobijedio je u prvom krugu predsjedničkih izbora sa 54 odsto osvojenih glasova, pokazuju preliminarni podaci Državne izborne komisije.

Protivkandidati Đukanovića nisu željeli da mu čestitaju pobjedu na nedjeljnim izborima.

Sve vijesti