Još jedna djevojčica oboljela od morbila

Autor:

Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je još jedan slučaj morbila. Riječ je o jednogodišnjoj djevojčici E.R. koja je smještena u Institutu za bolesti djece.

0
A- A A+

Iz Instituta za javno zdravlje kazali su da je pacijentkinja za sada stabilnog i dobrog opšteg zdravstvenog stanja, ali je kao i ostali pacijenti zbog uzrasta, opasnosti od razvoja komplikacija i spječavanja daljeg širenja infekcije izolovana i hospitalizovana u Dječjoj bolnici, prenose Vijesti.

Nakon kontakta sa oboljelim od morbila: IZOLACIJA!

Djevojčica, kako navode nije vakcinisana.

Ona je ranije hospitalizovana zbog predostrožnosti od širenja bolesti dok ne budu gotovi rezultati.

"Epidemiološko istraživanje izvora infekcije i idetifikacije kontakata koji su ostvareni tokom perioda zaraznosti je u toku, dok je porodica stavljena pod epidemiološki nadzor", istakli su iz Instituta.

Od početka godine infekcija virusom morbila dokazana je kod ukupno šest pacijenta, a trenutno se na bolničkom liječenju od morbila u Crnoj Gori nalaze tri pacijenta - dva u Dječjoj bolnici i jedan u nikšićkoj opštoj bolnici.

"Svi hospitalizovani su trenutno dobrog opšteg stanja", rekli su iz Instituta.

To je šesti slučaj obolijevanja od malih boginja u Crnoj Gori.

U svim slučajevima, kako su ranije saopštili iz Instituta za javno zdravlje, radilo se o "uvozu" virusa pri čemu lokalna prenošenja morbila kod nas još nijesu registrovana.

Tagovi:
Sve vijesti