Pavićević: Srce mi je puno!

Autor:

U taboru Mornara prezadovoljni nakon devetog trijumfa ove sezone u ABA ligi.

Pavićević: Srce mi je puno! Foto: MONDO/Anto Baković

Od šest poslednjih mečeva u ABA ligi Mornar je dobio pet, a jedini poraz pretprio je od aktuelnog šampiona Crvene zvezde u jednom od najatraktivnijih duela sezone.

Niska sve boljih partija Barana dopunjena je večeras ubjedljivim trijumfom protiv Olimpije (101:81), koji i najslikovitije opsiuje uzlaznu formu Barana – u prvom meču sa Zmajčekima u Ljubljani, Mornar je pobjedonosni koš postigao u poslednjoj sekundi, da bi u Topolici utakmicu završio sa 20 poena viška...

 Raspoloženje šefa stručnog štaba barskg ABA ligaša Mihaila Pavićevića bilo je u srazmjeri sa formom njegovog tima.

"Srce mi je puno, mogu da čestitam mojim igračima na izuzetno kvalitetnoj utakmici. Nije lako dobiti ekipu Olimpije koja je sastavljena od iskusnih i vrlo kvalitetnih igrača sa dugom rotacijom, jer na svakoj poziciji imaju po dva veoma dobra igrača. Dobiti ih ovakvom razlikom zaista nije lako. U igri koju smo večeras prikazali uživali smo svi: moji igrači, stručni štab i ja, i što je najbitnije - publika. Milo mi je da vidim barsku publiku na nogama kako ovacijama pozdravlja igrače Mornara. Publika je počela da uživa jer je prepoznala da se ovdje stvorio jedan sistem protiv koga nije lako igrati. Trebalo je možda malo vremena, ali sve je došlo na svoje mjesto”,prokomentarisao je Pavićević. 

On je naglasio da je meč saOlimpijom bio samo jedan u nizu u kojem njegov sastav juri ostvarenja sna – plasman u fajnal for ABA lige.

Ravnoprvno ulazimo u borbu za četvrto mjesto, daćemo sve od sebe da stignemo do plej ofa, ali i ako to ne ostvarimo neće biti kraj svijeta. Više me raduje ova igra od same pobjede. Igrači sa klupe (uslovno rečeno, jer mi smo tim), dali su maksimalan doprinos ovoj pobjedi, prvo su se oni razigrali, pa onda i svi ostali. Ponosan sam na ovu igru koju smo večeras prikazali. Ako ovako nastavimo da igramo ne znam dokle nam je domet", zaključio je Pavićević.

Sjajna partija Mornara razgalila je srce jednog od najborbenijih igrača barskog sastava Vukote Pavića.

"Zahvalio bih se svojim sagračima na lijepoj i atraktivnoj igri. Na moje veliko zadvoljstvo dvorana 'Topolica' je sve više ispunjena. To je našom i trenerovm zaslugom jer smo ostvarili četvrtu vezanu pobjedu. Sjajno je to što smo brejk protiv FMP-a u Beogradu ovdje potvrdili", rekao je Pavić.

Trener Petrol Olimpije Zoran Martić, tugovao je nakon meča što je,kako je naveo, njegov tim nakon dobrog početka “vratio Mornar u život”.

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali onda me je već u prvoj četvrtini, oko šestog, sedmog minuta, iznenadila situacija u kojoj su mi tri igrača tražila izmjenu zbog raznih stvari. Potom smo, zbog te troduple izmjene, sami sebi oduzeli ritam, vratili u život Mornar, koji je poslije igrao sa puno samopouzdanja. Igrali smo premekano, Mornar nas je stigao, onda ga je krenuo šut, a kad se Barani raspucaju teško ih je zaustaviti”,izjavio je Martić.

Sve vijesti