Bez Borozana i Simića napad na drugu fazu

Autor:

Rukometna reprezentacija Crne Gore otputovala u Hrvatsku na Evropsko prvenstvo, “lavovi” prvi meč igraju u subotu (13. januar) protiv šampiona Starog kontinenta.

Bez Borozana i Simića napad na drugu fazu Foto: MONDO

Prva zvijezda tima Vuko Borozan ne putuje na Evropsko prvenstvo zbog udesa ili zbog toga što je pao preko bankine kada je izašao iz kola, a druga zvijezda tima Nebojša Simić ne ide u Zagreb zbog toga što se na sinoćnjem treningu povrijedio (pukao mu lijevi mišić lista).

Dakle, Crna Gora će na šampionatu Starog kontinenta učestvovati bez dva najbolja igrača, 23-godišnjeg lijevog beka skopskog Vardara i 24-godišnjeg golmana njemačkog Melsungena.

Međutim, “lavovi” su komšiluk otputovali u dobrom raspoloženju - mediji su ih ispratili iz hotela Verde, a preko Slovenije će se dočepati Zagreba, gdje će družina Dragana Đukića igrati u grupi C sa Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom.

Naravno, sve je teže bez nosilaca igre, ali…

Koga nema bez njega se može i mora.  Naši ciljevi ostaju isti i bez njih dvojice”, rekao je selektor Dragan Đukić, koji je srećan što će Crna Gora učestvovati na četvrtoj kontinentalnoj smotri.

Evropsko prvenstvo je najkvalitetnije takmičenje u rukometnom sportu, a naše je zadovoljstvo, čast i ponos što smo dio toga. Crna Gora je treći put uzastopno na velikom takmičenju, a ove godine učestvujemo sa neskrivenim ambicijama da napravimo istorijski korak i zabilježimo prvu pobjedu”.

“Lavovi” će se u grupi C boriti sa Njemačkom (šampion Evrope), Slovenijom (bronzana sa Svjetskog prvenstva) i neugodnom Makedonijom.

Nalazimo se u grupi sa zvaničnim evropskim prvakom, sa kojim otvaramo takmičenje. U drugom kolu igramo sa Makedonijom, izuzetno jakom selekcijiom, a u trećem sa Slovenijom, bronzanom selekcijom sa šampionatu svijeta. Mislim da to dovoljno govori kakav nas posao očekuje”, svjestan je srpski stručnjak na crvenoj klupi.

Plan rukometne reprezentacije je da prođe u drugu fazu takmičenje, a to garantuje pobjeda iz prve faze.

Nadam se da ćemo biti pametni i drugima prepustiti ulogu favorita. Sve ekipe su protiv nas favoriti, to su pokazali i u pripremnim utakmicama. Naš cilj je pobjeda protiv Makedonije, koja je po težini i statusu rukometa u Makedoniji, favorit, ali to treba i da dokažu na terenu”, podvukao je Đukić.

RASPORED GRUPE C

13. januar

17:15 Njemačka - CRNA GORA

19:30 Makedonija - Slovenija

15. januar

18:15 Slovenija - Njemačka

20:30 CRNA GORA - Makedonija

17. januar

18:15 Njemačka - Makedonija

20:30 CRNA GORA - Slovenija

Sve vijesti