Herceg Novi za one sa "prosječnom dubinom džepa"

Autor:

Herceg Novi se našao na 11. mjestu u američkom biznis magazinu Forbes od 27 najboljih turističkih destinacija za turiste sa 'prosječnom dubinom džepa', u tekstu pod naslovom The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018.

0
A- A A+
Herceg Novi Foto: MONDO/Goran Sivački

  Kako su naveli u tom magazinu, Herceg Novi je grad u Crnoj Gori koji nudi luksuz Mediterana po povoljnim cijenama.

“Smješten između slikovitog Jadranskog mora i impresivne pozadine planine Orjen, Herceg Novi je među gradovima sa najturbulentnijom istorijom u Evropi. Za budžet turistu to znači da može vidjeti nevjerovatne arhitektonske stilove i uživati u nekoj istorijskoj priči, dok putuje pristupačnim djelovima Evrope”, navodi se u tekstu.

Područje je, takođe, poznato po blatnim banjama i skrivenim plažama, prenosi Radio Jadran.

“Mnoge plaže su pristupačne samo barkama i nadamo se da ćemo doći početkom naredne godine. Možda nas sretnete tamo”, navodi se u tekstu.

Prvi na listi je Montreal u Kanadi, a ispred Herceg Novog kao preporučene destinacije su nejpoznatije svjetske turističke metropole poput prijestonice Katalonije Barselona ili egzotičnog karipskog Curacaou i Senegala u Africi.

Vršilac dužnosti direktora hercegnovske Turističke organizacije (TO), Pavle Obradović, kazao je da se Herceg Novi našao ispred Zagreba, grada Yelapa u Meksiku, Moabe u Juti u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Nambije, Bosne i Hercegovine, Maroka, Novog Zelanda, pa čak i Pariza.

“Naš grad se našao na listi zahvaljujući sjajnom izvještaju svjetski poznatih turističkih blogera Katrini Kach Umandap-Howe i Jonathanu Davidu Howeu osnivačima i vlasnicima travel websitea Two monkeys travel group, koji su gosti TO Herceg Novi”, rekao je Obradović Radiju Jadran.

On je naveo da to prestižno i vrlo značajno priznanje i prepoznatljivost grada kao jedne od najprimamljivijih svjetskih turističkih destinacija za sljedeću godinu, sasvim sigurno može umnogome doprinijeti napretku turističke privrede Herceg Novog i imponuje svima koji su uključeni, ali je i potvrda dobre i kvalitetne orjentacije razvoja turističkog proizvoda koji stvara i potencira TO HN.

Magazin za bizinis Forbes izlazi jednom sedmično. Jedan je od najuspješnijih poslovnih magazina na svijetu, a sjedište mu je na Petoj aveniji u Njujorku.

%MCEPASTEBIN%