Uhapšeno 9 osoba, zaplijenjena marihuana

Autor:

Policija je tokom višemjesečne akcije "Uragan" uhapsila devet osoba, a zaplijenjeno je ukupno 6,7 kg marihuane.

0
A- A A+

Podgorica, policija, policajac, interventna, teambuilding Foto: MONDO

  Akciju "Uragan" je usmjerena na suzbijanje ulične prodaje droga, kao i na osobe koja su se, kako se sumnja, bavile krijumčarenjem droge u zemlje Zapadne Evrope.

Policija je u Bijelom Polju izvršila pretres stanova i kuća koje koristi pet osoba. Od tih pet osoba četiri su uhapšene, dok je jedna u bjektvu.

„Prethodnih mjeseci još četiri lica su lišena slobode, što znači da je akcijom obuhvaćeno ukupno devet osoba. Tokom višemjesečnog sprovođenja akcije zaplijenjeno je ukupno 6,7 kg marihuane i pet grama heroina. Zaplijenjeno je i oko sedam grama kokaina“, saopštila je Uprava policije.

Naime, nakon pretresa koji su policijski službenici izvršili, uhapšeni su D.S. iz Berana, D.C. iz Bijelog Polja, V.B. iz Bijelog Polja i D.Đ. iz Bijelog Polja, dok se za O.Č. iz Bijelog Polja koji je u bjekstvu traga.

„Pretresima u stambenim prostorijama ovih pet lica pronađeno je oko 90 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, sedam grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, 12 komada municije cal. 7,9 mm i ručna bomba“, saopštila je Uprava policije.

Njima se na teret stavlja da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i peto lice koje je u bjekstvu.

„U prethodnom periodu slobode su lišena još četiri lica, i to dva zbog sumnje da su počinila KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga (M.B. i S.V. iz Bijelog Polja) i dva za koja se tužilac izjasnio da se radio o prekršaju iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga (M.B. iz Berana i B.F. iz Mojkovca)“, navodi se u saopštenju.

Akcija je sprovedena u sadejstvu sa službenicima CB Bijelo Polje, CB Berane i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje.

Tagovi:
Sve vijesti