Vozili 180 na sat, ostali bez vozačke

Autor:

Saobraćajna policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv I.J. (44) zbog vožnje od 182 kilometra na sat na putu Podgorica – Bar kao i protiv i protiv B.Š. (19), zbog vožnje od 180 kilometara na sat na putu Podgorica - Cetinje.

1
A- A A+
saobraćaj Virpazar Foto: MONDO/Mladen Stojović

  Iz Uprave policije su kazali da su službenici policije za bezbjednost saobraćaja u subotu oko 13 sati i 20 minuta, na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Goričani zaustavili vozilo marke „Škoda“ kojim je upravljao I.J. zbog prekoračenja brzine.

„Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 182 kilometra na sat, gdje je ograničenje 80. Protiv I.J. je podnesena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, i od I.J. je privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su u nedjelju oko 21 sat i 20 minuta, na magistralnom putu Podgorica – Cetinje u mjestu Meterizi zaustavili vozilo marke “Renault Megan” nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao B.Š, zbog prekoračenja brzine.

„Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 180 kilometara na sat gdje je ograničenje 80, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, precizira se u saopštenju.

Navodi se da je protiv B.Š. podnesena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a njemu je privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka.

NEVJEROVATNO: Autobusom preticao kamion U TUNELU!Iz Uprave policije su saopštili da su službenici saobraćajne policije za vikend, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, uhapsili 40 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od jednog grama po kilogramu, izdali 1.230 prekršajnih naloga, podnijeli 140 prekršajnih prijava, oduzeli 89 vozačkih dozvola i 18 pari registarskih oznaka.

Oni su naglasili da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica, ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan kao uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama.Iz Uprave policije su poručili da je neophodno poštovati odredbe Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Posebno ukazujemo da sa dolaskom jeseni dolaze i prve jesenje kiše koje mogu značajno da utiču na bezbjednost u drumskom saobraćaju, pa apelujemo na sve vozače da se pridržavaju svih ograničenja na putevima, a posebno onih koji se odnose na brzinu kretanja vozila", navodi se u saopštenju.

ZATVOR za Baranina zbog divljanja u Sozini!Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju, da prije sjedanja za upravljač vozila budu psihofizički spremni za vožnju (odmorni, koncentrisani i bez prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu), i da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Poručili su da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju.

Sve vijesti