Niče luksuzni turistički kompleks u Meljinama FOTO

U Meljinama kraj Herceg Novog u toku je gradnja turističkog kompleksa "Lazure Marina & Hotel". Pogledajte kako teku radovi i kako će sve na kraju izgledati.

Niče luksuzni turistički kompleks u Meljinama FOTO Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Herceg Novi će do kraja 2019. godine dobiti još jedan luksuzni turistički kompleks.

Ruska kompanija "Imperio Holding Ltd" u Meljinama gradi hotel sa pet zvjezdica "Lazure" i  marinu sa preko 200 vezova.


Planirano je da u istorijskoj zgradi "Lazareta" budu butik-hotel sa 24 smještajne jedinice, dva restorana sa pogledom na more, prodavnice, vinski bar, konferencijska sala kao i muzej koji će biti posvećen istoriji ovog mjesta.

U novim objektima koji će biti izgrađeni u okviru kompleksa površine 70.000 kvadrata naćiće se apartmani, restorani i kafići, dječiji edukativni centar, spa centar i bazeni koji će raditi preko cijele godine. U okviru kompleksa biće izgrađeno nekoliko igrališta za djecu, zona za odmor posjetilaca, tržni centar i podzemna garaža.

ISTORIJAT VENECIJANSKOG LAZARETA

Lazaret je kompleks zgrada osmišljen kao trgovačka luka za prijem i pretovar robe i karantin u vremenima kad su harale zarazne bolesti. U Herceg Novom prvi ovakav kompleks izgradili su centru grada Venecijanci 1700. godine. Zbog opasnosti od klizišta srušen je nekoliko godina kasnije, a 1729. izgrađen je novi u Meljinama uz samu obalu mora. U ratnim vremenima služio je za vojne potrebe.

 Prepoznajući veliku istorijsku vrijednost samog mjesta ruski investitori namjeravaju da sačuvaju unikatnu atmosferu kompleksa, ali i da prošire funkcionalnost prostora koji ga okružuje i omoguće slobodnu posjetu, kako za turiste, tako i za lokalno stanovništvo.

Kompanija je započela pripremu i gradnju kompleksa 2014. godine. Završena je izgradnja obalnog zida, kamenog šetališta koje povezuje Meljine sa Šetalištem Pet Danica i izgrađen je jaht klub.

Krajem prošle godine investitori su dobili dozvolu za gradnju marine i ona bi trebalo da bude otvorena do juna naredne godine. Završetak kompletnog projekta, čija je vrijednost 70 miliona eura, najavljen je za početak 2019.

Ruski investitori kupili su "Lazaret" od kompanije "Carine" za 12 miliona eura.Evo kako će izgledati luksuzni hotel i marina:

 Pogledajte i najnoviji video u kojem je prikazano kako su tekli radovi od 2015. godine:

Izvor: Youtube/Lazure Marina Hotel
Sve vijesti