"Poklanjala" socijalu, oštetila državu za 150.000

Autor:

Službenici policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv M.N. (57) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kojim je državni budžet oštećen za oko 156 hiljada eura.

1
A- A A+
Bijelo Polje Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u koordinaciji sa tužiocem, kontrolisali korišćenje prava na materijalno obezbjeđenje i drugih socijalnih davanja u Centru za socijalni rad za opštine Bijelo Polje i Mojkovac.

„Sumnja se da je M.N, od maja 2009. do decembra 2014. godine, u svojstvu službenog lica – polivalentnog socijalnog radnika Centru za socijalni rad opština Bijelo Polje i Mojkovac, nevršenjem svoje službene dužnostii pribavila korist za 67 osoba, na štetu Budžeta Crne Gore u iznosu od 156 hiljada eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da M.N, kako se sumnja, nije pribavila potrebnu dokumentaciju o korisnicima socijalno–zaštitnih prava i materijalnom stanju porodica, i nije obezbijedila potrebne dokaze za ostvarivanje socijalno–zaštitnih prava tih osoba.

Kako su kazali iz policije, to je u suprotnosti sa Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Centru za socijalni rad opština Bijelo Polje i Mojkovac.

„Time je, kako se sumnja, omogućila navedenim licima da ostvare pravo na novčanu nadoknadu iako za to nisu bili ispunjeni uslovi“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je krivična prijava protiv M.N, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

Tagovi:
Sve vijesti