Zmija se ušunjala na ginekologiju!

Autor:

U Kliničkom centru na četvrtom spratu Klinike za ginekologiju i akušerstvo juče su vatrogasci, po pozivu osoblja tog odjeljenja, oko 16 sati uklonili zmiju smuk, potvrđeno je Pobjedi iz KCCG i Vatrogasne službe.

0
A- A A+
kbc.jpg Foto: mondo.me

  Osoblje je saznalo da se zmija „ušunjala“ na njihovo odjeljenje nakon što je jedan Podgoričanin, koji je došao u posjetu pacijentu, primijetio u hodniku.

“Izašao sam iz bolesničke sobe u hodnik sasvim slučajno jer mi je zazvonio telefon. Šokirao sam se kad sam u hodniku vidio sklupčanu šarenu zmiju. Ona nije dugo mirovala, već se uputila u obližnju prostoriju, odnosno biblioteku, čija su vrata bila otvorena. Nijesam mogao da vjerujem što vidim. Odmah sam pozvao medicinsku sestru, koja je vrisnula nakon što je ugledala i pozvala Vatrogasnu”, ispričao je on za Pobjedu.

U Vatrogasnoj službi su kazali da su dojavu iz Kliničkog centra dobili juče u 15.36 sati.

“Naši ljudi odmah su se uputili prema Kliničkom centru. Zmija koja se bila sakrila ispod ormara u biblioteci na ginekologiji brzo je uhvaćena. Sa posebnim štipavicama uklonjena je i stavljena u teglu. Riječ je neotrovnici koja nije opasna, smuku”, kazali su iz Vatrogasne.

Direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević kaže da ne zna kako je zmija došla na četvrti sprat, ali i da su u toj ustanovi odmah reagovali.

“Prema mojim saznanjima, ovo je prvi put da se ovako nešto desi u Kliničkom centru. Ko zna kuda je ušla, odakle je izmilila”, kazala je Kovačević

Smuk nije otrovnica i iz istoimene je familije Colubridae. Kako piše na Vikipediji, hrani se raznim štetočinama, pa čak i drugim zmijama koje mogu da naude. Ljude ne napada, osim u rijetkim situacijama kada se osjeti ugroženo, pri čemu ispušta sadržaj kloakalne žlijezde.Najčešće je dugačka od 140 do 180 centimetara, mada postoje i jedinke duže od dva metra. Mužjaci su nešto duži od ženki. Gornja strana tijela je jednobojno sivkasta do tamnosiva, sivkasto-zelenkasta ili smeđkasta. Donja strana tijela je bjeličasta. Smuk je dobar penjač i može se često vidjeti kako se penje po drveću.

Sve vijesti