Dvostruko ubistvo u Baru! (FOTO)

Autor:

Ubijen bračni par u naselju Šušanj! Osumnjičenog za ubistvo, penzionisani policajca, policijski službenici su pronašli pretragom terena i lišili slobode.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su pronašli i oko 10,30 časova i lišili slobode U.J. (55) iz Bara, koji je kako se sumnja danas tokom ranih jutarnjih časova lišio života komšije, bračni par Dušanа (64) i Bosiljku Kalezić (52).

U.J. je nakon izvršenja krivičnog djela bio u bjekstvu a policijski službenici su ga pronašli pretragom terena.

"Teško ubistvo počinjeno na štetu D.K. i B.K. je Centru bezbjednosti Bar prijavljeno jutros oko 08,50 časova. Ubrzo nakon prijave događaja, službenici CB Bar su došli do identiteta U.J. kao lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i od tog momenta su tragali za njim. Pronađen je i lišen slobode oko sat i po nakon prijave događaja, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da se, na osnovu raspoloživih podataka sumnja se da je U.J. tokom ranih jutarnjih časova provalio u kuću komšija Dušana Kalezića i Bosiljku Kalezić koja se nalazi u mjestu Šušanj, te da ih je lišio života upotrebom vatrenog oružja odnosno pištolja „CZ“.

Službenici CB Bar su tragajući za U.J. na jednoj lokaciji pronašli predmetni pištolj koji je, kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

"Na licu mjesta se vrši uviđaj. Tijela D.K. i B.K. će biti upućena na Odjeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u Podgorici radi vršenja obdukcije. Pištolj, kao i ostali izuzeti tragovi sa lica mjesta, biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", navodis e u saopštenju.

"Slijedi dalja kriminalistička obrada i privod osumnjičenog U.J. nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici",dodaje seu saopštenju.

Osumnjičeni za ubistvo, Uroš Jegdić je penzionisani policajac, i sa bračnim parom Kalezić bio je od ranije u sukoba oko imovine. Nakon ubistva je, prema saznanjima TV Vijesti, polomio šoferšajbne na automobilima Kalezića parkiranim ispred kuće i razbacao veš raširen na žici za sušenje.

Supruga osumnjičenog posumnjala je da se sa njim nešto čudno događa i to prijavila policiji, nakon čega su inspektori otkrili da je Jegdic provalio u komšijsku kuću i u spavaćoj sobi usmrtio Kaleziće. Oboje su zatekli mrtve, s vidljivim ranama u predjelu grudi, preniela je podgorička televizija.

U trenutku ubistva brčnog para Kalezića na spratu kuće je spavao njihov sin Lazar. On je inspektorima rekao da je čuo da se nešto dešava, ali da je pomislio da buka dolazi iz radionice njegovog oca.

Sve vijesti