Sve za Lovćen: Sa terena pred matičara! (FOTO)

Autor:

Ako niste znali zašto se za fudbal kaže da je „najvažnija sporedna stvar na svijetu“, pročitajte ovu priču!

Crnogorski prvoligaški "karavan" teško je zamisliti bez najstarijeg člana -  Lovćena. Cetinjane su nakon očajne jesenje polusezone mnogi vidjeli kao sigurnog putnika u drugu ligu. Nakon žestokog pojačavanja u zimskom prelaznom roku i odličnih priprema, uslijedio je, međutim, sjajan start drugog dijela prvenstva i šest osvojenih bodova u prethodna dva kola.

Stvari sada izgledaju mnogo bolje, mada Lovćen je i dalje "ispod crte" i u prilično teškoj situaciji. Glavni posao u borbi za opstanak Cetinjanima tek predstoji a navijače najstarijeg fudbalskog kluba u Crnoj Gori sledeća storija vjerovatno će dodatno mobilisati i popuniti tribine stadiona na Obilića poljani u narednim kolima.

Nakon pobjede u prvom kolu protiv Jedinstva, Cetinjane je u subotu očekivao veoma važan meč sa uvijek nezgodnim Grbljem. U taboru Lovćena “borbena gotovost” bila je pred meč podignuta na maksimum a u posebno dobrom raspoloženju duel su iščekivali napadači Lovćena i junaci naše priče, Baćo Nikolić i Marko Đurović.


Dan nakon utakmice, naime, Baća je čekala svadba sa izabranicom svog srca, Anom Đukanović. Gotovo podjednako važno iskušenje očekivalo je i Baćovog kolegu iz špica  Marka, koji je u nedjelju bio u ulozi kuma.

Atmosferu pred svadbu zagrijavao je danima čuveni cetinjski humor, koji je Baću donio “dojavu” od kolega da se utakmica sa Grbljanima pomjera  za nedjelju zbog čega neće moći da ide na svoju svadbu. Ovom šalom, fudbaleri Lovćena kao da su doslutili nevolju za Baća jer je par dana nakon što su ga kolege “plašile” pomjeranjem termina utakmice ona stvarno i bila odložena za nedjelju!

U klubu nisu željeli da prave pritisak na svoj udarni navalni tandem, iako su tri boda protiv grblja bez kuma i mladoženje izgledali nedostižno.

Situacija je nosila hamletovsku dilemu: Svadba se nije mogla odložiti a Lovćenu gori pod nogama! Kako je bilo Baću Nikoliću, zna samo on. Odlučio je da igra utakmicu i ženi se odmah nakon meča! Kumara ga je pratio u akciji. Pao je dogovor– prvo meč pa “letimo” u Nikšić na svadbu!

Svatovi su morali da sačekaju…

Utakmica je bila očekivano teška. U 84. minutu rezultat je bio 1:1 kada je Nikolić probio po desnom boku i centrirao a neko u šesnaestercu gostiju odigrao rukom. Sudija je pokazao na bijelu tačku a penal sigurno izveo kum Marko!

U razgovoru za MONDO, Marko Đurović kaže da ljepšu nedjelju nije imao - sa dva gola "kumovao" je novoj pobjedi Lovćena a potom upisao i kumstvo velikom prijatelju i saigraču Baću Nikoliću.

 "Iako je pred nama baš težak zadatak, atmosfera u ekipi je fenomenalna. Šala je uvijek prisutna, ali niko se ne ljuti jer je atmosfera prava. Nakon pobjede protiv Jedinstva počele su šale na račun mog kuma, čak je i trener Kantalarovski bio uključen. Tri dana pred meč, šef zakazuje sastanak, i niko od igrača ne zna šta će da kaže, osim Vanje Tatara i Lopičića. Trener nam se ledeno zbiljan obratio: "Momci, utakmica sa Grbljem će se najvjerovatnije pomjeriti za  nedelju, ali nije još sigurno" priča Marko i dodaje da je Baćo istog trenutka počeo da smišlja šta će da radi.

“Sjutra smo mu rekli da se radi o šali, da se utakmica igra u subotu", kaže Marko.

Dan kasnije šef struke Lovćena šokirao je i kuma.

"Šef me je pozvao u kancelariju i rekao `Maki, igra se u nedjelju’. Bio sam siguran da je stigao red da se našale i sa mnom, ali ispostavilo se da nje bilo tako”, prisjeća se Marko i nastavlja "svadba se nije mogla odoložiti a pred nama je bila možda i najvažnija utakmica u karijeri. Iako sam igrao kvalifikacione utakmice za mladu reprezentaciju Crne Gore, važne mečeve za Šerif u Ligi Evrope, za mene je ova utakmica bila posebna, iz više razloga, jednostavno bilo bi mi teško da nisam mogao da igram a znao sam da i Baćo razmišlja slično. Ali sa druge strane, čekala ga je svadba, jedan od najvažnijih dana u životu”.

Trener i predsjednik Lovćena su odluku o tome da li će igrati ostavili igračima.

Malo ko bi prelomio kao što je, nakon kraćeg razmišljanja, Baćo. Znao je da nam je ova utakmica više od tri boda i uspio je nekako sve da organizuje da u nedjelju odigra i protiv Grblja i pred matičarem", kaže kumara Marko.

Pred izlazak igrača na teren, Dragan Kantalarovski, održao je igračima kratak motivacioni govor koji je završio porukom svojim izabranicima da igraju za Baća.

"Bog nas je pogledao tog dana, sve je bilo kako treba. Baćo je bio naš najbolji i najborbeniji igrač, centrirao je kod penala a ja sam uspio da postignem gol za pobjedu koja nam mnogo znači. Iskreno, to je bi jedan od najljepših trenutaka u mojoj karijeri, baš zbog činjenice da me posle utakmice čekalo kumstvo", kaže na kraju razgovora za MONDO, Marko Đurović.

Tagovi:
Sve vijesti