VATERPOLO: Jadran poveo 2:0, tuča u bazenu u Budvi

Autor:

Vaterpolisti Jadrana bolji i u drugoj utakmici plej-ofa prvenstva Crne Gore. Novljani su večeras pobijedili Budvu 13:9 (2:2, 6:1, 0:4 i 5:1) Meč je zbog tuče bio u prekidu duže od 20 minuta.

0
A- A A+

Jadran je u utakmici, koja će ostati upamćena po opštoj tuči početkom posljednje četvrtine, iskoristio igrača više u bazenu i sa četiri gola riješio pitanje pobjednika.

Iako je meč počeo dosta izjednačeno, Novljani su drugu četvrtinu dobili je 6:1 i na polovini meča imali prednost od 8:3. Budva je u trećoj četvrtini uspjela da smanji na 8:7, a početkom posljednje dijela meča, nakon incidenata i izjednači iz peterca (8:8).

Tuča u bazenu u Budvi počela je početkom poslednje četvrtine, nakon verbalnog sukoba vaterpolista, a čini se da je najgore pršao Ukropina koji je dobio udarac u glavu i sa posjekotinom napustio bazen. Zbog incidenta u kojem su učestvovali i igrači sa klupe, sudije su više od 20 minuta prebrojavale vinovnike tuče pa su bez prava zamjene isključeni u ekipi Budve Lazović i Ćetković, kao i Banićević i Ukropina iz Jadrana.Jadran je u nastavku imao četiri minuta igrača više, što je iskoristio i ekspresno postigao tri gola.Tri minuta prije kraja ekipe su se kompletirale, viđen je po jedan pogodak na obje strane, a par sekundi prije kraja i gol Jadrana za konačnih 13:9.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Stefan Pješivac i Jovan Sarić sa po tri, dva gola postigao je Stefan Vidović, dok su se po jednom u listu strijelaca upislai Andrija Bitadze, Radovan Latinović, Vlado Popadić, Luka Sekulić i Željko Kovačić.

U ekipi Budve najbolji je bio Miljan Popović sa tri, po dva gola postigli su Marko Vukmirović i
Bogdan Đurđić,a po jedan Marko Konatar i Fran Paškvalin.

Jadran će biti domaćin trećeg meča, 15. maja, a evenualna četvrta i peta utakmica planirane su za 18. i 22. maj.
Tagovi:
Sve vijesti