• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"GITARA SVIMA" - 7. i 8. novembra u Beranama

Autor Gordana Bojanić

Projekat “Gitara svima” predstavlja povezivanje učenika i profesora gitare srednje muzičke škole “Vasa Pavić” iz Podgorice sa učenicima i profesorima iz nižih muzičkih škola sa sjevera Crne Gore (Berane, Pljevlja, Bijelo Polje i Kolašin).

 "GITARA SVIMA" - 7. i 8. novembra u Beranama Izvor: PROMO

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva prosvjete Crne Gore, projekat će se realizovati u novembru i decembru tekuće godine.

"Prvu saradnju započećemo sa Muzičkom školom iz Berana koja je planirana za 7. i 8. novembar. U njoj će profesori gitare iz Podgorice Nikola Pejović i Dražen Joković prvog dana 7. novembra u 10 sati učenicima niže muzičke škole u Beranama održati predavanje na temu “Sviranje desnom rukom sa oblikovanim noktima”. Istog dana od 11 sati profesori će održati individualnu nastavu svim prisutnim učenicima. Od 17 sati planiran je koncert učenika srednje muzičke škole “Vasa Pavić”. Na tom koncertu će nasupiti Vuk Radunović, Matija Đukić i Dimitrije Kapičić koji će izvesti program pred svojim mlađim drugarima iz Berana. Drugog dana, 8. novembra od 10 sati, ponovo će profesori gitare Pejović i Joković držati individualnu nastavu učenicima niže muzičke škole u Beranama. Od 15 sati polaznici majstorskih radionica, učenici nize muzičke škole iz Berana će održati koncert. Na koncertu će talentovanim učenicima niže muzičke škole biti poklonjene žice, pultevi za note i stoličice za nogu", navodi se u saopštenju Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića.

Kako se dodaje, ideja projekta “Gitara svima” potekla je iz činjenice da se zadnjih godina u srednju muzičku školu “Vasa Pavić” upisuju veoma talentovani učenici gitare koji dolaze sa sjevera Crne Gore.

"Ovo je prilika pokazati svim talentovanim učenicima nižih muzičkih škola sa sjevera kakav program i nivo sviranja treba da dobiju ukoliko upišu srednju muzičku školu. Takav primjer mogu čuti i vidjeti uživo od svojih starijih kolega sa odsjeka gitare iz srednje muzičke škole iz Podgorice. Veliku podršku projektu “Gitara svima” dala je i direktorica muzičke škole u Beranama Andrijana Vučetić Obadović, što će biti dodatan doprinos da projekat bude što bolje realizovan. Organizatori projekta u Beranama su NVO “Gitara” i Muzička škola Berane", zaključuje se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA