• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U susret Oskaru od 6. do 8. februara u Cineplexxu

Autor mondo.me

U susret 92. dodjeli Oskara, koja će biti održana u nedjelju 9. februara u Dolbi teatru u Los Anđelesu, Crnogorska kinoteka organizuje drugo izdanje trodnevne filmske revije pod nazivom “U susret Oskaru #2”.

 U susret Oskaru od 6. do 8. februara u Cineplexxu Izvor: PROMO/kinoteka.me

Od 6 – 8. februara u renoviranim salama podgoričkog Cineplexx-a prikazaće tri filma, koji su nagrađeni jednom od najpoznatijih filmskih nagrada na svijetu, i to u više kategorija:

6. februar “Zelena knjiga” (Green Book, režija Peter Farrelly)

Film je imao 5 nominacija a dobio je Oskara za: najbolji film, najbolju sporednu ulogu i najbolji scenario. Film nas vodi u zanimljivu, emotivnu i jedinstvenu biografsku priču, kojoj Vigo Mortensen i Maheršala Ali izuzetnom glumom daju osoben pečat.

7. februar “Erin Brokovič” (Erin Brockovich, režija Steven Soderbergh)

Film je nagrađen Oskarom za najbolju glavnu žensku ulogu, a bio je nominovan i u kategoriji za najbolji film i reditelja. Osim što je Džuliji Roberts donio Oskara za glavnu žensku ulogu, ovaj film je svim ženama donio snažnu poruku: “Možemo da ostvarimo sve što poželimo, bez obzira koliko smo krhke i koliko muškaraca vlada društvom”.

8. “Forest Gamp” (Forrest Gump, režija Robert Zemeckis)

Film je sa 67. dodjele Oskara izašao kao apsolutni pobjednik. Bio je nominovan za 7 Oskara, a osvojio je 6, i to za : najbolji film, režiju, adaptirani scenario, najboljeg glumca – Tom Henks, specijalne efekte i montažu. Snimljen po satiričnom istoimenom romanu Vinstona Gruma iz 1985. film je pretočen u sjajnu tragikomediju, koja predstavlja neobičnu šetnju kroz najvažnije događaje američke istorije od ‘50-ih do ‘80-ih godina.

Filmovi počinju u 21h.

Ulaz na sve projekcije je besplatan. Karte će biti dostupne na dan projekcije od 10h na blagajni bioskopa Cineplexx Delta City.

Filmski program Crnogorska kinoteka realizuje u partnerstvu sa Američkom ambasadom u Podgorici i Cineplexx-om.

S obzirom na prošlogodišnju zapaženu posjećenost, ova manifestacija bi se mogla tradicionalno postaviti na kinotečkom repertoaru.

Podsjećamo, nagradu “Oskar” dodjeljuje američka Akademija filmskih umjetnosti i nauke (AMPAS – Academy of Motion Picture Arts and Sciences) čije se sjedište nalazi u SAD-u, saveznoj državi Kaliforniji, na Beverly Hillsu. Osnovana je sada već daleke 1927. godine.

Prva ceremonija dodjele nagrada Američke filmske akademije održana je 16. maja 1929-e, u Hotelu Ruzvelt u Holivudu, u čast izvanrednih filmskih dostignuća u sezoni filma u periodu 1927-1928. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE