• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berane u duhu kulture: Uskoro Festival mladih umjetnika

Autor mondo.me

Vikend pred nama donosi nam jedan zanimljiv festival raznovrsnog sadržaja, i to u Beranama!

  NVO “Udruženje mladih umjetnika Crne Gore“ Izvor: Promo/ NVO “Udruženje mladih umjetnika Crne Gore“

Ovaj grad će 19. i 20. jula biti regionalni centar okupljanja mladih umjetnika iz Crne Gore.

Dvodnevni Festival mladih umjetnika 19, koji organizuje NVO “Udruženje mladih umjetnika Crne Gore“, u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore, donosi raznovrsan program iz različitih oblasti umjetnosti: pozorišne, likovne i muzičke, uz prateća predavanja o novoj umjetnosti i mladima.

Ljeta i festivala! Sa vrelim danima stiže dobar provod

U Polimskom muzeju i Centru za kulturu Berane, posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima Veljka Kopitovića i Anje Radulović, odgledaju predstavu “Kapital” u režiji Andraša Urbana, prisustvuju predavanju Balše Brkovića, te uživaju u muzici Milivoja Pićurića u premijernom izvođenju Crnogorskog orkestra mladih, uz soliste Igora Pejovića (violina) i Andriju Jovovića (klavir).

"Festival mladih umjetnika” nastao je sa idejom stvaranja regionalnog centra okupljanja renomiranih mladih umjetnika tokom festivalskih dana. S obzirom na to da je cjelokupni umjetnički sadržaj u Crnoj Gori najčešće koncentrisan u primorskim gradovima, jedan od ciljeva ove inicijative jeste i kreiranje kulturne turističke ponude za posjetioce i stanovnike sjeverne regije.

“Festival je zamišljen kao sastajalište mladih umjetnika na jednoj alternativnoj i nekomercialnoj lokaciji kao što je Berane. Tokom dva programski intezivna dana, mladi crnogorski umjetnici predstaviće svoje radove iz oblasti muzičke, likovne i dramske umjetnosti. Segment festivala koji povezuje ove tri oblasti jeste panel tj. razgovori mladih umjetnika i gosta festivala Balše Brkovića na temu nove umjetnosti i mladih. Kao otklon od komercijalizacije bilo koje vrste festival je idejno okrenut alternativnom teatru, savremenoj muzici i novoj umjetnosti.”, kazao je ovom prilikom Igor Pejović, violinista i jedan od organizatora.

Nakon dvodnevnog programa, posjetioce očekuje koktel na kojem će moći da uživaju u jazz muzici Katarine Cvijović i Kapital benda u beranskom pabu “Štab”.

Izvor: PROMO/NVO "Udruženje mladih umjetnika Crne Gore"


Ulaz za cjelokupan program festivala je slobodan, a prijatelji festivala su Opština Berane Bonella Green Bazaar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA