• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Žena koja je skuvala svog muža“

Autor mondo.me

U ponedjeljak, 28.01. u 20 sati na sceni Dodest u podgoričkom KIC-u Budo Tomović, a u sklopu festivala MAKADO, premijerno će biti izvedena predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u izvršnoj produkciji Korifej teatra iz Kolašina.

Predstava je rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. Koproducent predstave je Centar za kulturu Kolašin, a projekat je sufinansirala Opština Kolašin. Idejno rješenje plakata uradila je Snežana Bulatović.

,,Žena koja je skuvala svog muža“ je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.

Korifej teatar ovim projektom nastavlja sa svojom profesionalnom produkcijom, kao jedna od rijetkih sličnih organizacija u Crnoj Gori. Trude se da angažuju mlade crnogorske glumce koji polako stiču svoju afirmaciju, što su i dokazali u prethodnim profesionalnim projektima: „Krivica“, „Enciklopedija mrtvih“, „Nastasja“ i predstavom za djecu „Luckasti klovnovi“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA