• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Crnogorska savremena likovna scena u Portu

Autor mondo.me

Izložba Crnogorska savremena likovna scena kroz viziju 8 umjetnika/ca biće otvorena u utorak 7. juna u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, sa početkom u 20:00h.

 Izložba Crnogorska savremena likovna scena u Portu Izvor: Promo/portomontenegro
Izvor: Promo/portomontenegro

  Izložba je autorski projekat istoričarke umjetnosti Žane Filipović, koji su povodom jubileja – desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore i hiljadu godina crnogorske državnosti organizovali Centar savremene umjetnosti Crne Gore, Ministarstvo kulture Crne Gore i kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro.

Ovaj konceptualni projekat sublimira različite likovne poetike i tehnike izražavanja crnogorskih umjetnika: Maje Šofranac, Ivanke Vane Prelević, Ratka Odalovića, Draška Dragaša, Igora Rakčevića, Romana Đuranovića, Abaza Dizdarevića i Nenada Šoškića, i pokazatelj je visokih estetskih domena naše savremene likovne scene.  

"Umjetnička ostvarenja autora sa kojima sarađujemo usklađena su sa evropskim umjetničkim tokovima. To je pokazatelj da je riječ o umjetnicima koji u svojim radovima prate i primjenjuju moderne izraze, slijedeći nove orjentacije. Iako je riječ o raznorodnim umjetničkim diskursima, ono što ih objedinjuje jeste izvorna, stvaralačka snaga koju uočavamo u svakom od izloženih djela, bilo da se radi o klasičnim slikarskim formama ili najsavremenijim vidovima umjetničkog izraza. U tom smislu i ova izložba, izraz je originalnih stvaralačkih i duhovnih vizija koje čine suštinu naše savremene umjetnosti", istakla je istoričarka umjetnosti Žana Filipović.

Crnogorska javnost i inostrana nautička klijentela uživaće u izložbi do 30. juna.

Radno vrijeme Zbirke pomorskog nasljeđa je svakog dana od 09:00-22:00h.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA