• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galerija Pizana i ove sezone u Porto Montenegru

Autor mondo.me

Nova umjetnička postavka podgoričke galerija Pizana, sa sekcijom radova crnogorskih i regionalnih umjetnika, postavljena je u galerijskom prostoru zgrade Ksenija u Porto Montenegru.

 Galerija Pizana i ove sezone u Porto Montenegru Izvor: Promo/Porto Montenegro
Izvor: Promo/Porto Montenegro


"Vjerujem da galerija Pizana predstavlja pravi crnogorski art punkt u Porto Montenegru, jer smo odabrali postavku likovnih stvaralaca kroz čiji rad posjetioci mogu pratiti raznolikost naše savremene likovne scene. Riječ je o individualcima sa jasno definisanim stvaralačkim integritetom. Za kraj juna planiramo smo magistarsku izložbu umjetnice Svetlane Dragojevič, na čijim se slikama, koje autorka naziva “urbane utopije”, arhitektonski objekti u ekspresivnom zanosu pokreću, istakla je vlasnica galerije Pizana Ljiljana Milošević.

Programom galerije Pizana biće kreativno aktivirani novi umjetnički mediji i prakse, nove ideje i standardi lokalne i regionalne scene.

"Tokom trajanja “art sezone” galerija u kompleksu Ksenija, biće mjesto okupljanja ljubitelja umjetnosti i kreativnih dešavanja u Crnoj Gori. Osim težnje da se zadovolje visoki umjetnički strandardi, u okviru svake postavke menadžment će voditi računa da izložbe imaju segmente komercijalnog, te da omoguće potencijalnim kupcima laku dostupnost umjetničkog djela", saopšteno je iz Porto Montenegra.

Galerija je otvorena svakog dana od 17 do 23 časa..

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE