• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dani meksičke kulture" u KIC-u

Autor mondo.me

Od 9. do 23. novembra u KIC-u Budo Tomović iz Podgorice, održavaju se "Dani meksičke kulture".

 "Dani meksičke kulture" u KIC-u Izvor: KIC-promo

Izvor: KIC-promo

  Organizatori su ambasada Meksika u Beogradu i nevladino udruženje Crnogorska alternativna kultura iz Podgorice, a uz podršku KIC-a Budo Tomović iz Podgorice, OŠ Meksiko iz Bara, kompanije Koncept Plus iz Podgorice i radionice Pinjata Kotor.

Ulaz za sve programe je besplatan.

19. novembar - OŠ "Meksiko" Bar u 13 časova održaće Radionicu pravljenja pinjate. Pinjata je neraskidivi dio meksičke kulture. Ona predstavlja vreću napravljenu od papirne kaše, stare grnčarije ili tkanine. Obično se ukrašava i puni malim igračkama i slatkišima.

Na kraju proslave koja je prati, pinjata se razbija, a djeca sakupljaju prosute igračke i slatkiše. 20. novembra u KIC-u Budo Tomović, u sali Dodest u 20 časova biće prikazan film “Izmaglica”.

Izmaglica je priča o Andresu, Hoseu i Felipeu; trojici mladića koji se suočavaju sa postadolescentskim periodom. Sjećanje na linčovanje jednog čovjeka, koje su oni u svom djetinjstvu indirektno prouzrokovali, u isto vrijeme ih spaja, ali i onemogućava njihov ponovni susret.

Priča se odvija u Istapalapi, skromnoj i zaboravljenoj sredini, rasipnoj u raskošnim vjerskim manifestacijama i, bez sumnje, najpohlepnijoj oblasti Grada Meksika.

U KIC-u će 21.novembar biti prikazan film Drugi Kalifornjani, koji je priznat kao najbolji meksički dokumentarac i najbolje prvo djelo na Dokumentarnom filmu Meksiko Sitija 2010.

Pored toga biće prikazani i film “ Jedan dan manje” i “Vratiti se u život”, dok će 23. novembara u - KIC-u o popularnosti meksičke muzike i filma u Jugoslaviji govoriće Miha Mazzini, autor iz Slovenije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE