• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi poziv za “Književnost i transformacije”

Autor mondo.me

Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK) objavljuje drugi poziv za tromjesečni kurs pod nazivom “Književnost i transformacije” koji je dio projekta “Tačka - crta”, koji traje do 1. septembra 2015. godine.

 Drugi poziv za “Književnost i transformacije” Izvor: mondo.me
.
Izvor: mondo.me

  - Zbog naknadnog interesovanja za naš kurs, obavještavamo Vas da se prijave mogu slati i tokom mjeseca avgusta.  U okviru kursa “Književnost i transformacije” biće održana predavanja, tribine i razgovori sa eminentnim crnogorskim i regionalnim piscima, u okviru književnih žanrova proza, drama, poezija i novinski tekst.  Kurs će voditi književnik i dramaturg Vasko Raičević, a među autorima koji će jednom nedjeljno gostovati u okviru programa “Književnost i transformacije” biće Andrej Nikolaidis (Crna Gora), Faruk Šehić (BiH), Damir Šodan (Hrvatska) i drugi, saopšteno je iz ATAK-a.

Da biste se prijavili na kurs, potrebno je da do 1. septembra 2015. godine pošaljete vaše radove (minimum dvije maksimalno 10 stranica) i kratke biografije na e-mail adresu: [email protected].

Kako su kazali u ATAK- u, ideja za književnim kursom proizašla je iz namjere da se utiče na jačanje intelektualnog bića našeg društva i njegovog senzibiliteta ka umjetosti.

- Nizom predavanja i tribina, kroz direktnu komunikaciju polaznika sa autorima, pokušaćemo da analiziramo stvaralački postupak kroz nekoliko književnih tema i žanrova, konsultujući konkretne primjere iz domaće i svjetske literature, kazali su.

Kurs je besplatana a termini održavanja i tačan datum početka biće definisani nakon odabira kandidata. Na kraju kursa, radovi polaznika biće objavljeni u knjizi i distribuirani širom zemlje i regiona.

Alternativna teatarska aktivna kompanija organizuje program “Književnost i transformacije” u partnerstvu sa Fondom za aktivno građanstvo - fAKT, u okviru projekta “De facto strong” finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA