• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svečano otvaranje galerije "Pizana" u Portu

Autor mondo.me

Svečano otvaranje podgoričke galerije Pizana, sa selekcijom radova istaknutih crnogorskih i regionalnih umjetnika, biće organizovano 18. jula u galerijskom prostoru sa pogledom na more, u Porto Montenegru.

  U drugačije osmišljenom konceptu art punkt-a biće predstavljeni radovi savremenih likovnih autora kao što su Roman Đuranović, Vana Prelević, Nada Kažić, Biljana Keković, Igor Rakčević, Vladimir Đuranović, Slobodanka Mićunović, Željko Reljić, Adin Rastoder, Vlatka Vujošević, Tadija Janičić, Bojana Jokmanović, Nemanja Golijanin i mnogi drugi.

"Tokom trajanja “umjetničke sezone” Pizana će prezentovati aktuelne teme i tendencije u crnogorskoj i regionalnoj umjetničkoj praksi: Namjera nam je da ovim projektom promovišemo nove cikluse umjetnika i mlade autore; da novi izložbeni prostor Pizane bude mjesto za neformalno okupljanje i kreativna dešavanja u Crnoj Gori, tačka žive komunikacije među rezidentima Porto Montenegra, vlasnicima brodova, umjetnicima, kolekcionarima i kulturnim ustanovama", istakao je menadžer galerije Pizana Ivan Šuković.

Osim težnje da se zadovolje visoki umjetnički strandardi, u okviru svake postavke, galerija će voditi računa da izložbe imaju segmente komercijalnog i omoguće potencijalnim kupcima jednostavniju dostupnost umjetničkih djela, ali i direktne razgovore sa umjetnicima.

Galerija će raditi svakog dana od 18 - 23h.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA