• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljetnja turneja Crnogorskog dua gitara

Izvor MINA

Crnogorski duo gitara (CGD), koji čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastaviće ljetnje aktivnosti serijom koncerata u prestižnim dvoranama i festivalima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Kini, Luksemburgu i Holandiji.

"Nakon uspješnih nastupa u ovoj godini, koji su pozdravljeni i od stručne kritike i od publike, u Crnoj Gori (A tempo), Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, CGD nastavlja svoje aktivnosti serijom koncerata u prestižnim dvoranama i festivalima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Kini, Luksemburgu i Holandiji", rekao je Cerović agenciji MINA.

Kako je kazao, koncertom u jednoj od najprestižnijih svjetskih dvorana Koncertgebau, u Amsterdamu 19. septembra, biće završena ljetnja turneja /Summer Tour/, a ujedno i promovisan CD sa Bahovim engleskim svitama u izdanju NAXOS-Grupe, najveće izdavačke kuće na svijetu.

Na nedavno završenom festivalu gitare u Koblencu u Njemačkoj, koji je održan pod sloganom "Heroji i Legende", Crnogorski duo gitara je izveo četiri engleske svite Johana Sebastijana Baha, predstavivši ovaj jedinstveni projekat na jednom od najznačajnijih festivala gitare u svijetu.

Osim crnogorskih umjetnika na festivalu su nastupili najeminetniji svjetski umjetnici, među kojima su Dejvid Rasel, Manuel Barueko, Hopkinson Smit, Goran Solšer, Zoran Dukić, Anjelo Deziderio, Rikardo Galjen, Gabrijel Bjanko i Žudikael Peroa.

Koncert je organizovan u saradnji pomunetog festivala i kompanije Savarez, koja je vodeći svjetski proizvođač žica.

Od 2013. godine Krivokapić i Cerović su ambasadori kompanije Savarez.

CGD je nastao 2005. godine, a njegov repertoar obuhvata transkripcije renesansne i barokne muzike i originalnih kompozicija 19. vijeka, a posebno mjesto zauzima savremena muzika originalno pisana za dvije gitare.

Duo često učestvuje na značajnim međunarodnim muzičkim događajima širom Evrope, uključujući recitale, majstorske radionice, kao i članstvo u žirijima međunarodnih takmičenja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA