• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvertira za dinamicno ljeto u Porto Montenegru

Autor mondo.me

Majski kalendar za goste i rezidente Porto Montenegra biće u znaku globalne manifestacije Noć muzeja, izložbe sa nautičkom tematikom, zanimljivih sportskih sadržaja, sesija jedrenja do tematskih večeri i hotelu Regent Porto Montenegro.

Dinamika majskog kalendara samo je uvertira u ljetnji, kada će brojnizabavni događaji, regate, koncerti i izložbe, biti samo neki od razloga zašto će tivatski nautički centar i ovog ljeta nositi epitet najdinamičnijeg turističkog proizvoda na obali.

Kao socijalna poruka o očuvanju sopstvenog zdravlja, kompanija Adriatic Marinas u saradnji sa tivatskim Domom zdravlja 6. maja u Jahting klubu Porto Montenegra, organizuje besplatan opšti zdravstveni pregled - kontrolu krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, a medicinski radnici će biti otvoreni za sva eventualna pitanja pacijentata, od 8:30 do 10:30h.

Povodom globalne kulturne manifestacije Noć muzeja, u Zbirci pomorskog nasljeđa u 16. maja u 20:00h biće otvorena izložba pod nazivom Od brodskih linija do linija broda, autora prof. istorije Dražena Jovanovića, koji je i koordinator u ovoj zdanju pomorskog nasljeđa. Na izložbi će biti prikazan dio arhivske i dokumentarne građe muzeja, koji će opisati život i sudbinu pojedinih brodova, od inicijalne ideje za njihovu izradu - prvobitnih proračuna i tehničkih nacrta, do fotografija već izgrađenog broda.

Iste večeri, Povodom globalne kulturne manifestacije Noć muzeja, Podmornica Heroj i Zbirka pomorskog nasljeđa će biti otvoreneod 20:00h sve do ponoći, a ulaz je besplatan. Za zabavu na platou ispred ovih muzejskih zdanja biće zaduženi muzički bendovi.

Koncert na harmonici u izvođenju solista Borisa Lenka, Boruta Zagoranskog i studenata Muzičke akademije na Cetinju biće održan 29. maja u 20h u Zbirci pomorskog nasljeđa, u sklopu programa Međunarodnog muzičkog festivala - Harmonika Fest u Tivtu, a koji je posvećen 35-godišnjici osnivanja Muzičke akademije.

Izložba akademske slikarke Maše Jovović pod nazivom Posmatrači šunjalice, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Adriatic Marinas (u Domu Vojske), i trajaće do 15. maja. Ciklus slika ulja na platnu, savremenih kolaža i skulptura od terakote, inspirisani su, prema riječima umjetnice, detaljima svakodnevice čovjeka današnjice.

Porto Montenegro Sportski klub ovog proljeća nudi tri teniska terena, teren za squash, fitness centar, kuglanje, stoni tenis, veliki izbor časova kao što su joga, HIIT, pilates, salsa i zumba. Sportski znalci ovog kluba preporučuju jogu kao kombinaciju fizičke vježbe, disanja meditacije i relaksacije, ali i kao drevnu nauku zdravog življenja – osim redovnih časova joge tokom cijelog mjeseca 10. i 21. maja održaće se čas Hot Detox joge, 16. će se održati javni čas joge u parku, 24. maja Master čas kundalini joge, i Radionica joge 20. maja. Svi ljubitelji salsa i zumba plesnog pokreta biće prisutni na Velikoj žurci koja se organizuje 29. maja. Pravo osvježenje u toplim danima je i novi sadržaj Sportskog kluba, a to je Aqua aerobic. Sve informacije o aktivnostima Sportskog kluba zainteresovani mogu dobiti putem e-mail adrese: [email protected] ili na broj 032 660 744.

Svi ljubitelji jedrenja uživaće i ovog mjeseca na sesija jedrenja na BLU26 jedrlicama, twilight ili Rowing sesijama, ali i časovima jedrenja za najmlađe. Više informacija o svim aktivnostima na vodi, zainteresovani mogu dobiti na e-mail adresu Jahting kluba Porto Montenegra: [email protected]

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA