• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava "Komad" na Slavija festu u Beogradu

Autor mondo.me

Predstava “Komad” rađena u produkciji ART365 a po tekstu Stefana Boškovića i u režiji Mirka Radonjića, biće izvedena u petak 13. marta na Slavija festu i beogradskoj publici približiće aktuelnu crnogorsku nezavisnu pozorišnu scenu.

Predstava Komad premijeru je imala u decembru prošle godine u okviru manifestacije DEUS a u predstavi igraju Ivona Čović Jaćimović, Žana Gardašević Bulatović i Jelena Nenezić Rakočević.

Međunarodni pozorišni festival "Slavija 2015" u istoimenom beogradskom teatru ugostio je predstave sa tri kontineta-Evrope,Afrike i Azije. Pored crnogorskog predstavnika publika četrnaestog festivala  “Slavija” odgledaće i predstave iz Irana, Izraela, Rusije, Srbije i Egipta,

Festival Slavija dodeljuje samo jednu nagradu - "Don Kihot" za najbolju predstavu. Statueta Don Kihota je rad vajara Nikole Kolje Milunovića.

Predsednik žirija je teatrolog Raško V. Jovanović, a članovi reditelj Živorad Ajdačić, dramski pisic i pozorišni kritičar iz Belorusije Sergej Kovaljov, profesor koji je doktorirao sa tezom o slovenskom pozorištu.

Festival Slavija uvijek otvaraju istaknuti  glumci, a ove godine je to bio Petar Božović.

Predstava “Komad” skrenula je pažnju kritike i publike precizno markirajući teme i probleme koji opterećuju savremeno društvo. „Komad” otkriva univerzalnost ženskih sudbina, kao i društvenih fenomena sa kojima se svakodnevno susrećemo, a koje često prećutkujemo. Predstava skreće pažnju na većinu problema sa kojima se žena danas suočava, rastrzana između posla i porodice, nasilja u porodici, mobinga, urušenih društvenih vrijednosti, zdravstvenih problema. Ali pokazuje da rješenje za bolji položaj žene u društvu postoji, i da ga treba tražiti u prijateljstvu i solidarnosti – vrijednostima koje, čini se, da smo zaboravili.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA