• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atelje “Arlekin” otvara vrata za nove polaznike

Autor mondo.me

Umjetnički atelje “Arlekin” počinje sa radom 15. septembra u Podgorici. Na jednom mjestu biće okupljene škola glume, likovna radionica, kurs engleskog jezika, s elementima dramske igre, i kurs kreativnog pisanja.

Školu glume vodiće profesionalne glumice Ivona Čović i Žana Gardašević.

Putem igre i scenskih vježbi radimo na govoru, scenskom pokretu, timskom radu, suzbijanju nelagode, koncentraciji, razvoju mašte i kreativnosti, kroz plan rada koji je stručno osmišljen i prilagodjen uzrastima. Na kraju svakog semestra biće organizovana javna prezentacija rada”, saopšili su iz Umjetničkižog ateljea “Arlekin”.

Kao i u dosadašnjem dugogodišnjem radu škole, polaznici će biti u mogućnosti da nastupaju u projektima koje organizuje atelje “Arlekin”, i u profesionalnim projektima.

Poseban segment ateljea biće likovna radionica, koju ce voditi docent mr Nela Darmanović, akademski slikar i profesorica na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran”. Radionica je predviđena za uzrast od 4 do 14 godina, u različitim starosnim grupama. Izučavaćemo tehnike crtanja i slikanja, oblikovanja i vajanja, kolaž, recikliranje, isprobaćemo tehniku dekupaža, organizovaćemo izložbe i još mnogo toga... Likovna radionica pruža mogućnost djeci da razvijaju maštu i iskoriste svoj kreativni potencijal, uživaju u procesu rada i eksperimentisanja bez straha od “greške”, likovno se obrazuju sa izoštrenim estetskim kriterijumima. Jer, ako ne razvijamo kreativnost koju naša djeca imaju - izgubiće je”, poručili su iz ateljea “Arlekin”.

Kurs kreativnog učenja engleskog jezika, za djecu predškolskog i školskog uzrasta, vodiće profesorica Ksenija Mijušković, dugogodišnji predavač u O.Š. “Savo Pejanović”.

Novitet koji nudi “Arlekin” je učenje engleskog kroz savremenu metodiku, poseban pristup svakom djetetu u malim grupama, kroz igru i glumu. Na kursu kreativnog pisanja, koji ce voditi profesorica ruske književnosti Jelena Nelević Martinović, naučićemo djecu da se oslobode, kažu i napišu ono što misle, da pravaziđu strah od ocjena drugih. Obrađivaćemo školske lektire, priču o književnosti, i to na interaktivan i zanimljiv način, kako bismo izgradili djetetovu moć izražavanja, zapažanja, pisanja i umijeće i razumijevanje čitanja”, naveli su iz “Arlekina”.

Jedna od prednosti ateljea “Arlekin” biće medjusobna povezanost kreativnih radionica.

Ta saradnja će krajem semestra rezultirati javnom prezentacijom škole glume, za koju će, vjerujemo, tekstove pisati i polaznici sekcije kreativnog pisanja, a scenografiju oslikati polaznici likovne radionice. Najbolji primjer dobre saradnje je scenografija za našu prošlogodišnju predstavu “Kapetan Džon Piplfoks”, koju je uradila mr Nela Darmanović, predavač u likovnoj radionici ateljea “Arlekin”, saopštili su iz ateljea “Arlekin”.

Prostorije ateljea “Arlekin” nalaze se u Podgorici, u “profesorskoj” zgradi kod City kvarta, preko puta Delte.

Detaljne informacije mogu se dobiti na broj telefona 067-911-78-54 ili preko facebook stranice Mali atelje “Arlekin”.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA