iPhone 11 izaziva FOBIJE! (FOTO)

Autor:

Samo dva dana posle predstavljanja - pljušte optužbe da iPhone izaziva fobije mnogim korisnicima.

iPhone 11 izaziva FOBIJE! (FOTO) Foto: MONDO/Apple

Odmah posle predstavljanja nove serije iPhone 11 uređaja - iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max -, društvene mreže zasute se komentarima o tome kako novi dizajn može da pospješi jedan od strahova kod ljudi. Naime, ljudi koji imaju strah od malih rupa tvrde da dizajn Apple uređaja iPhone 11 Pro pospješuje njihovu fobiju. Mnogima je na predstavljanju pažnju privukla ultraširoka zadnja kamera, sa tri objektiva, koja su pozicionirana veoma blizu.

Objektivi su i blizu mikrofona i četvorostrukog blica, koji su okrugli, takođe.

Stotine korisnika pametnih telefona tvrde da je ovaj novi dizajn podstakao njihovu tripofobiju, odnosno strah od malih rupa. Izraz Tripofobija prvi put je upotrijebljena 2005. godine na onlajn forumu Reddit i od tada se vrlo često govori o njoj, pogotovo na društvenim mrežama. Glumica Sara Polson i manekenka Kendal Džener su među onima, koji tvrde da imaju tripofobiju.

Džef Kol i Arnold Vilkins sa Univerziteta Eseks učestvovali su u prvom naučnom istraživanju u tripofobiji. “Svi mi je imamo, samo je pitanje u kojoj mjeri“, rekao je Kol, a prenosi BizLife. Reakcija na male rupe može da bude i ekstremna, tvrdi se u zaključku istraživanja.

Kol i Vilkins su došli do svjedočenja ljudi, koji kažu da su čak povraćali i nisu danima mogli da idu na posao. “Poprilično može da onesposobi ljude“, zaključuje Vilkins.

Da li vama novi iPhone pospješuje strah od malih rupa?

Sve vijesti