Taksi u Podgorici skuplji od naredne godine

Autor:

Nove cijene taksi usluga primjenjivaće se od naredne godine jer 27. decembra ističe rok do kada taksi preduzetnici i privredna društva treba da dostave cjenovnike na ovjeru.

Taksi u Podgorici skuplji od naredne godine Foto: MONDO/Goran Sivački

Do sada nijedno privredno društvo, a ni preduzetnik nije dostavio nove cjenovnike Sekretarijatu za saobraćaj, piše Dan.

Podgoričkom dnevniku to je potvrdila sekretar za saobraćaj Glavnog grada Lazarela Kalezić.

List podsjeća da je novom odlukom o taksi prevozu predviđeno je uvođenje starta koji će biti u rasponu od 50 centi do eura, a u tom rasponu predviđene su i cijene kilometra vožnje.

Kalezić je Dan potvrdila da čim cjenovnik bude ovjeren on stupa na snagu ali kako do sada niko nije dostavio cjenovnik na ovjeru izvjesno je da ćemo sa novim cijenama ući u narednu godinu.

U Sekretarijatu su pripremili program organizovanja taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada koji bi ovih dana trebalo da potpiše gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Program organizovanja taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada je pripremljen i za očekivati je da bude verifikovan od strane gradonačelnika u narednim danima. Ono što je malo problematično, s obzirom na to da je kraj godine, je da li da program bude za ovu godinu ili da vidimo da li postoje neke pravne mogućnosti da ga donesemo dvogodišnje”, izjavila je Kalezić za Dan.

Ona je dodala da u Podgorici ima 966 taksi vozila što je, kako je navela, “previše za grad i kada se preračuna taj indeks u odnosu na broj stanovnika, on je najveći u region”.

Grad mora naći model kojim će ograničiti broj taksi vozila. Neke drastične mjere ne mogu se sprovesti ali može se u budućnosti obezbijediti pravni okvir u kojem ćete onemogućiti da se broj taksi vozila povećava u gradu. Tako da, na primjer, oni koji budu napuštali ovu djelatnost ili se penzionišu neće kao do sada te licence ustupati drugim licima”, rekla je Kalezić.

Tagovi:
Sve vijesti