Evo kako noću žive novi i stari Bar! (VIDEO)

Iako je po broju turista koji je posjete tokom ljetnje sezone barska opština godinama druga u Crnoj Gori, zahvaljujući turističkim naseljima Virpazar, Sutomore, Dobra Voda, Čanj… grad Bar decenijama nije bio prepoznat kao turistički grad

Evo kako noću žive novi i stari Bar! (VIDEO) Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Situacija se poslednjih godina, međutim, značajno promijenila u najvećoj crnogorskoj luci, zahvaljujući uređenosti grada i sve boljoj valorizaciji potencijala starog urbanog jezgra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević


Atraktivni kafići i najduže a po mnogima i najljepše šetalište uz obalu, nazvano po poslednjem crnogorskom mornarhu Kralju Nikoli, ključno su uticali na bolju turističku ponudu Bara pa grad sada ima sve elemente turističke destinacije.

Istina, na barskoj rivi i noću dominiraju brojnošću gosti koji su očigledno tražili porodični ambijent za

 ljetovanje. Zbog toga je na barskom korzou u prvim noćnim satima pravi reli dječjih kolica a šetnja uz obalu i uživanje u lokalnim ugostiteljskim objektima praktikuje se u familijarnom sastavu.

Situacija se, donekle, mijenja nakon 22 sata kada u više restorana i kafića počinje muzički program. Mi smo Bar obišli u petak veče kada se na najširem dijelu korzoa održavaju koncerti tradicionalne manifestacije “Ljeto sa zvijezdama”.

U kasnijim večernjim satima se, naravno, mijenja i sastav gostiju pa atmosfera gubi porodičnu notu, ali je i dalje daleko od one paradne kakva se može vidjeti u Budvi i sličnim destinacijama.

Noćni život u Porto Montenegru, evo kako izgleda! VIDEO

Cijene u ugostitljeskim objektima na barskom šetalištu veoma variraju ali kada je riječ o espresu i

 sladoledu postoji standard – u većini kafića dojč košta 1,5 euro, a kugla sladoleda 70 centi.

Glavna destinacija kulturnog života Bara u noćnim satima je Dvorac Kralja Nikole, preciznije dio parka ispred ovog monumentalnog zdanja, gdje se dešavaju koncerti, modne revije, književne večeri…

Posebnu atrakciju predstavlja noćni život u Starom Baru koji iz godine u godinu dobija novi ambijentalni sjaj. Do predratnog urbanog jezgra najvećeg primorskog grada u Crnoj Gori putuje se pet kilometara uzbrdo korz maslinjake.


Glavna ponuda ove destinacije su vrhunski restorani smješteni u bajkovitom orjentalnom ambijentu. Tu je, naravno, i čuvena poslastičarnica “Karađuzović”, zvanično najstarija firma u gradu pod Rumijom!

Cijene u starobarskim restoranima malo su veće nego u novom Baru ali je i ponuda egzotičnija što se i očekuje s obzirom na spektakularni ambijent.

Vrijeme je stalo u poslastičarnici Karađuzovića

Sve vijesti