U Tivtu uhapšen tjelohranitelj Šarićevog brata

Autor:

Podgoričanin V.B., tjelohranitelj brata Darka Šarića optuženog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje 22 milona eura, uhapšen je u Tivtu zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda.

0
A- A A+
La Roche - TIVAT Foto: MONDO/Jovana Delać

Nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom tužilaštvu određeno mu je zadržavanje do 72 sata, prenose "Vijesti".

Prema saznanjima "Vijesti", V.B. je uhapšen nakon što je jedan od osumnjičenih u akciji "Manjifiko" prijavio da mu je prijetio i pokušao da ga prinudi da učini nešto u njegovu korist.

Ukoliko se dokaže da je V.B., jedan od dugogodišnjih tjelohranitelja Pljevljaka Duška Šarića, pravosnažno oslobođenog za pranje novca, kriv, prema Zakonu može mu biti izrečena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Iz Uprave policije nisu se zvanično oglašavali zbog hapšenja V.B., a nezvanično su potvrdili da ga jedan od uhapšenih u akciji "Manjifiko" optužuje za prijetnje i prinudu.

Tom akcijom policija je presjekla međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru i uhapsila sedam Tivćana, dok za četvoricom traga.

Darko Šarić je u decembru prošle godine osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. pokušala da prošvercuje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

U pritvoru je od 18. marta 2014, kada se dobrovoljno, sa nepoznate lokacije, predao srpskom pravosuđu. Darko Šarić, koji već duže od pet godina iza rešetaka čeka pravosnažnu sudsku odluku, od prvog dana boravka u pritvoru je pod nekom vrstom posebnih mjera.

Tagovi:
Sve vijesti