Koga je tražio maskirani posjetilac barskog restorana?!

Crnogorski mediji i dva dana nakon incidenta u centru Bara nagađaju koga je tražio maskirani i naoružani posjetilac restorana Savoia zbog kojeg je policija više sati blokirala grad.

Koga je tražio maskirani posjetilac barskog restorana?! Foto: Mladen Stojović/MONDO

"Vijesti" navode da su službenici policije u potrazi za maskiranim licem pretresli više stanova i automobila bezbjednosno interesantnih osoba u Baru.

Podsjećamo, incident se desio u utorak oko 14:30 kada je visoki maskirani muškarac sa pištoljem utrčao u restoran Savoia zbog čega je nastala panika među gostima.

“Vijesti” navode da se na snimku, koji su zabilježile sigurnosne kamere u “Savoji”, vidi da maskirana osoba ulazi u restorana, ne više od jednog metra, držeći u ruci predmet čiji obrisi nisu najjasniji.

Maskirana osoba je skoro sa ulaza pogledala u lijevu stranu, gdje se nalazi kuhinja, a odmah nakon toga izlašla iz lokala. 

U tom momentu, na terasi “Savoje” bila su četiri gosta, a unutar nje, pored osoblja, još četiri u zastakljenoj terasi na drugom kraju objekta, koji nisu imali predstave šta se dešava desetak metara dalje od njih, pišu Vijesti.

List navodi da su se gosti sa terase razbježali odmah nakon što je maskirani čovjek protrčao pored njih, a nakon kratkog ulaska u objekat, on se trčeći vratilo u „kaptur“ koji je velikom brzinom napustio parking.

Podgorički dnevnik u formi nezvaničnog saznanja navodi da istražni organi provjeravaju da li je u lokalu neposredno prije upada bilo osoba koja se u policijskoj evidenciji vode kao bezbjednosno interesantna lica, a koja bi mogla biti eventualne mete.

Osoblje lokala je, prema izvoru Vijesti, u policiji izjavilo da nemaju nikakvih indicija zbog čega bi neko na taj način upao u lokal. 

Maskirani muškarac u crnom kombinezonu, sa kačketom na glavi i silikonskom maskom na licu, istrčao je iz narandžastog automobila “reno kaptur” podgoričkih tablica, koji se parkirao ispred glavnog ulaza u restoran oko 14:30 sati.

Policija je to vozilo pronašla prekjuče oko 18 sati, u starom željezničkom tunelu u Sutormanu nakon čega je vozilo predato forenzičkim stručnjacima na vještačenje.

Na “renou” nisu bile ukradene, već prepravljene tablice, navode Vijesti.

Portal Standard prenio je da crnogorska policija sumnja da je Baranin Velizar Gardašević umalo bio žrtva maskiranog posjetioca Savoie.

Standard navodi da je Gardašević, prema policijskim saznanjima, stalini gost barskog resotrana "Savoia" i da po navici gotovo svakog dana u isto vrijeme sjedi u resotranu.

U trenutku kada je maskirani napadač ušetao, međutim, nije sjedio na svom uobičajenom mjestu.

Standard navodi i da je maskirani muškarac bio naoružan automatskom puškom. Portal dodaje da Baranin Velizar Gardašević prema policijskoj evidenciji važi za bezbjednosno interesantnu osobu te da je bio kum Veselina Kalezića koji je u novembru prošle godine ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Gardašević je uhapšen u junu pršle godine kada su pripadnici Interventne jedinice kod njega pronašli pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka. On je 2014. godine bio osuđen na šest mjeseci zatvora zbog prijetnji Baraninu A. P., da će ga povrijediti ukoliko mu ne prepusti zakup jedne plaže u Čanju.

Takođe, Gardašević je, 2015. godine, zajedno sa Podgoričaninom Radisavom Gilem Stanišićem, koji je inače poznat kao pripadnik tzv. "zagoričkog klana", i Vojislavom Vojvodićem iz Bara bio osumnjičen za krivično djelo iznuda u pokušaju, podsjeća Standard.

Restoran “Savoja” u vlasništvu je porodice Osmanagić, čiji je član Armin Muša Osmanagić ubijen snajperskim hicem na ulazu u taj objekat 16. septembra 2014. godine.

Osmanagić je u policijskim dokumentima bio zaveden kao vođa jednog od najjačih barskih klanova.


Mušin ubica likvidiran prije nekoliko mjeseci!?

Sve vijesti