Nikčevićeva opozvana: "Milo će vam doći glave"

Autor:

Prva savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Turskoj Mirna Nikčević, koja je privukla pažnju javnosti govorom mržnje na društvenoj mreži Fejsbuk, napisala je da se opoziva sa funkcije koju obavlja

Nikčevićeva opozvana: "Milo će vam doći glave" Foto: MONDO/Gordana Bojanić

"Uprava pišem zahtjev za opoziv. Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!", napisala je ona, a zatim je objavila i status sledećeg sadržaja:

"Ajmo srbski mediji. Opozivam se s funkcije. Zbog nesretnog Ministarstva. Ali Milo će vam glave doći, stoko neotesana. Btw, nisam više diplomata".

Protiv Nikčević pokrenut disciplinski postupak

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) juče je saopštilo "Vijestima" da vaga na koji će način sankcionisati Nikčević zbog govora mržnje prema vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske koji je iznijela na društenoj mreži Fejsbuk.

Savjetnica bi palila Hram, MVP se ogradilo od izjave

Iz resora Srđana Darmanovića potvrdili su “Vijestima” da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčevićeva je “Vijestima” kazala da joj je “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti.

Predstavnica crnogorske diplomatije uključila se na društvenoj mreži u diskusiju o Trojičindanskom saboru, koji je u subotu održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Ispod fotografija sa sabora koji je postavila njena prijateljica, ona je najprije napisala kako je ostala bez teksta i dodala da je bolje što je tako jer “ne bi bio prijatan”. Komentari ispod slika su ubrzo obrisani, ali su ih pojedini zajednički prajtelji prethodno sačuvali, nakon čega su se fotografije prepiske proširile mrežom.

Sve vijesti