Savjetnica bi palila Hram, MVP se ogradilo od izjave

Autor:

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ogradilo se od stavova koje je Mirna Nikčević, prva savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijela na Fejsbuku u diskusiji o Trojičindanskom saboru, održanom nedavno u Podgorici

Savjetnica bi palila Hram, MVP se ogradilo od izjave Foto: MONDO/Miljana Dašić

Nikčević se na ovoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice, koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav.

Prva savjetnica ambasadora Branka Milića u raspravi je najprije napisala kako je ostala bez teksta i dodala da je bolje što je tako, jer “ne bi bio prijatan”.

"Odbrana svetinja": Veliki sabor SPC u Podgorici VIDEO

Prijateljica je podsjetila na dane kada su, kako je navela, išle zajedno u manastir Dajbabe, nakon čega je uslijedio opširniji odgovor Nikčević, sa elementima koji se mogu okarakterisati kao govor mržnje.

“Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih”, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčević. Potom je dodala da bi “zapalila Sram i sva goveda tamo”.

Savjetnica ambasadora Milića nije odgovorala na pitanja “Vijesti” o spornim komentarima.

Redakcija nije dobila odgovor ni crnogorske Ambasade u Turskoj, ali su na govor mržnje osoblja iz diplomatskog predstavništva države “Vijestima” odgovorili iz MVP.

“Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog Ministarstva, niti države Crne Gore”, kazali su “Vijestima” iz resora Srđana Darmanovića.

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mjere zbog ponašanja Nikčević.

“MPV će preduzeti potrebne mjere kako bismo spriječili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, a koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mjestu i van radnog mjesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija”, kazali su iz tog resora.

Sve vijesti