Danas saslušanje osumnjičenih za ubistvo Milića

Autor:

Zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Cetinjanina Bogdana Milića, preksinoć su uhapšene tri osobe: Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19). Njima je, nakon saslušanja u tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata

Danas saslušanje osumnjičenih za ubistvo Milića Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Oni bi danas trebalo da budu sprovedeni kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Povodom ovog događaja nisu se zvanično oglašavali ni tužilaštvo ni policija.

Podsjećamo, Bogdan Milić je ubijen prije šest dana dok je sjedio za stolom u lokalu “Portun” na Cetinju. Tada su ranjeni njegovi sugrađani Marko Vujačić i Goran i Dragan Vušurović, pišu Dnevne novine.

Milić je sjedio u lokalu kada je pucano na njega. Očevici kažu da je u trenutku pucnjave u lokalu sjedjelo više ljudi. Cetinjani, koji žive u blizini kafića, kazali su da su čuli više hitaca, ali da nisu vidjeli ništa. Pripadnici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti su obavili uviđaj, a forenzički tim je sa lica mjesta izuzeo tragove.

Na lice mjesta su došli na pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović i Enis Baković, rukovodni kadar podgoričke policije i pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja.

Policija je ranije saopštila da imaju saznanja da su pucale dvije osobe i to iz vozila u pokretu, a operativna saznanja ukazuju na to da su imali i pomagače.

Milić je javnosti poznat po slučaju ubistva Nemanje Medina za šta se sudilo Vladimiru Ulami i Darku Mijoviću, dok je Milića VDT teretio da je počiniocima pomogao nakon izvršenju krivičnog djela odnosno da je Ulamu krio u svojoj kući. Na kraju su svi oslobođeni optužbi, a Milić je tada pojasnio da je zaplijenjeno oružje njegovo i da se bavi dugo godina lovom.

Darko Mijović je ubijen prije mjesec u Njemačkoj.

Sve vijesti