Tukao Srbe na Braču, a ranije pljačkao u Beogradu

Autor:

Hrvatski huligan, koji je osumnjičen da je učestvovao u prebijanju grupe Srba u Supetru na Braču, prošle godine bio u grupi navijača FK Hajduk koja je pljačkala na pumpi u Vrčinu.

0
A- A A+
Ovo je bilo ispisano na pumpi kod Vrčina Foto: MONDO/P. V. Ovo je bilo ispisano na pumpi kod Vrčina

Jedan od huligana uhapšenih zbog napada na Srbe na ostrvu Brač bio je prošle godine u grupi navijača Hajduka, takozvane Torcide, koja je opljačkala benzinsku pumpu u Vrčinu nadomak Beograda i maltretirala zaposlene, saznaje portal Index.hr.

Ta grupa huligana je avgusta 2018. godine upala na pumpu i pokrala veće količine pića i maltretirali su zaposlene. Pritom su objekte oko pumpe ižvrljali grafitima, među kojima je i ovaj koji vidite na fotografiji, sa ustaškim slovom U.

Tom dvadesetogodišnjaku je određen jednomesečni istražni zatvor zbog nedavnog napada na grupu sezonskih radnika srpske nacionalnosti u Supetru, a prema saznanjima portala Index.hr, bio je ranije pritvaran i zbog opasnosti od uticaja na svedoke (u nekim ranijim krivičnim delima).

Ovaj mladić u istrazi odgovara zbog napada na sezonske radnike, ali i zbog sumnji da je učestvovao u nanošenu teških telesnih povreda 26-gdišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao da pomogne  žrtvama.

Osumnjičeni za napad na Srbe su bili najpre privedeni, pa pušteni, a onda su on i još jedan mladić, ponovo pritvoreni zbog istog slučaja.

Sve vijesti